Güreşçi bulamayınca...

Güncelleme Tarihi:

Güreşçi bulamayınca...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 11:45

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kurduğu takıma başvuru olmayınca internet kafeler gezilerek, buradaki çocuklar arasından güreş takımı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Güreş takımı antrenörü Osman Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün güreş takımı kurduğunu, bu takıma sporcu bulmakta zorlandıklarını belirtti. Takıma sporcu bulmak için okul ve mahalleleri gezdiklerini ifade eden Ocak, çocukların okul sonrası internet kafelere takıldığını gördüklerini söyledi.

Bu çocukları ikna etme noktasında çok zorlandıklarını anlatan Ocak, ailelerle görüşerek çocuklarını spora yönlendirmelerini istediklerini ifade etti. Ocak, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızı internet ortamından koparmak kolay olmadı. Onları ikna edip oradan çekip buraya getirmek çok zor oldu. Şu an ikna olan gençlerimiz güreş takımına katılarak güreş yapıyorlar. Bunlara güreş branşını sevdirmeye çalışıyoruz. Haftanın 6 günü okul çıkışı internet kafe yerine salonumuza gelerek güreş yapıyorlar. İnternet bağımlısıyken güreş sayesinde bu bağımlılıktan kurtulan gençlerimiz şimdi Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Hedefimiz bu çocukları Türkiye şampiyonasında dereceye sokup, milli takım seviyesine getirmek.”

Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini isteyen Ocak, bu sayede kötü alışkanlıklardan kurtulacaklarını ifade etti. Ocak, güreş takımında yaşları 10-18 arasında değişen 8'i kız 40 çocuğun yer aldığını, Vali Kutlu Aktaş Spor Salonu'nda gözetiminde çocukların güreş yaptığını belirterek, takımda öğrencilerin yanı sıra çalışan çocukların da bulunduğunu söyledi.

Özellikle kız çocuklarının güreş takımına katılarak spor yapmasına engel olmayan ailelere teşekkür eden Ocak, şunları kaydetti:

“Çalışmalarımız yaklaşık 40 sporcuyla devam ediyor. Önümüzde şampiyonalar var. Bu şampiyonalara daha sıkı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Biz de bunun farkında olduğumuz için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Sporcularımız her gün düzenli olarak antrenmana geliyorlar. Önümüzde yıldızlar, minik ve gençler olmak üzere 3 dalda güreş şampiyonası var. Bu şampiyonaya hazırlanıyoruz. Temennimiz Ağrı'dan şampiyonlar çıkarıp, milli takım seviyesinde sporcular kazandırmak.”

Güreş takımı sporcularından Yusuf İlhan (16), okul çıkışı sürekli internet kafelere takıldığını, bu nedenle derslerinde başarısız olduğunu söyledi.

Güreş sayesinde bu alışkanlığından kurtulduğuna dikkati çeken İlhan, “Osman hocama teşekkür ediyorum. Bir gün kafeye gelerek beni güreş takımına almak istediğini söyledi. İstememe rağmen ikna etti. Güreş takımına katıldım. Şimdi okul çıkışında ve boş zamanlarımda salona gelerek güreş yapıyorum. Erzurum'da yapılan GAP oyunlarında üçüncü oldum. Madalyamı aldım. Para ödülü verdiler. Ailem çok sevindi. 5 il birinciliğim var. Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Gelsinler spor yapsınlar” diye konuştu.

Kilosunda Türkiye üçüncülüğü bulunan Yasemin Göner ise hedefinin Türkiye şampiyonasında birinci olmak olduğunu belirterek, gençleri spor yapmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!