Gurbetçi Aykut'a Bursaspor kancası

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi Aykuta Bursaspor kancası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 12:42

Bursaspor, Almanya 2. Lig ekibi SV Wehen Wiesbaden takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Aykut Öztürk'ü takibe aldı.

Weisbaden formasını ilk kez üç hafta önce St. Pauli karşısında 90 dakika giyen Aykut Öztürk Bursaspor tarafından izlenmeye alındı.

Bundesliga 1 takımlarının transfer listesinde olan genç golcü futbolcuyu Wiesbaden'daki Greuther Fürth karşısında Bursaspor'un yardımcı anrtrenörü Ersel Uzgur izledi.

Frankfurt'ta futbol okulu yöneten Gençlerbirliği,ve İstanbulspor'un eski futbolcusu Engin Özdemir ve Almanya'da menajerlik yapan Tufan Egemsoy ile birlikte trübünde gözlenen Ersel Uzgur, "Aykut, güçlü fiziği, tekniği ve şutlarıyla iyi bir futbolcu olduğunu gösterdi.Kendisi Türkiye'de başarılı olabilecek yetenekte" dedi.

YAKIN TAKİPTE

Alman 1. Futbol Ligi ekiplerinin de 21 yaşındaki Türk genci Aykut Öztürk'ün peşine düştüğü belirtildi. Wehen Wiesbaden ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Aykut'a başta FC Köln olmak üzere Hannover, Dortmund ve 2. ligde şampiyonluk mücadelesi veren Mainz ile Freiburg'un transfer listesine alındığı kaydedildi.

SAKATLIK YÜZÜNDEN 6 AY UZAK KALDI

Ordulu bir gurbetci ailenin 4 cocuğundan birisi olan Aykut, sürati, sert şutları ve kendine has teknik becerisiyle rakip defans elemanlarının korkulu rüyası. İki yıl önce 32 golle Almanya 5. ligi landesliga'da gol kralı olan Aykut SV Wehen Wiesbaden'e transfer olmasından kısa bir süre sonra antrenmanda şansız bir şekilde ayağı kırılınca 6 ay sahalardan uzak kalmıştı. Aykut bu sezon başında ise Wiesbaden'in Regionalliga(4. lig) ekibinde attığı gollerle göze girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!