GüneÅŸ: Borcumuz var, ödeyeceÄŸiz

Güncelleme Tarihi:

Güneş: Borcumuz var, ödeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2003 14:27

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, her iki maçta da Letonya'yı yenerek Portekiz vizesini alacaklarını söyledi. Güneş, "Direkt olarak Portekiz'e gitmek istiyorduk ama başaramadık. Şimdi ülkeye borcumuz var ve ödemeliyiz. Herşeye sahibiz ve artık bu işin mazereti yok" dedi.

Haberin Devamı

MAZERETÄ° YOK

Takımın kamp yaptığı Polat Renaissance Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Portekiz yolunda Letonya maçlarının çok önemli olduğunu belirten Güneş,  ''Grup birincisi olup direkt olarak Portekiz'e gitmek istiyorduk ama başaramadık. Şimdi ülkeye borcumuz var ve ödemeliyiz. Bunu da Letonya maçlarında başarmak istiyoruz. Futbolcularımızdan varını yoğunu ortaya koymalarını ve bizi finallere taşıyacak performansı göstermelerini bekliyoruz. Herşeye sahibiz ve artık bu işin mazereti yok. Şartlar ne olursa olsun, Letonya maçlarını aşacak ve Allah'ın izniyle Portekiz'de olacağız'' diye konuştu.

KORKMUYORUZ

"Rakipten korkmuyoruz, ama ciddiye almalıyız" diyen Güneş, dünya futbol arenasında ismi gündemde olmayan bir takımla oynamanın olumsuzluğunun bulunduğunu kaydederek,  ''Letonya'nın kamuoyumuzda şaşkınlık yaratmasını istemiyoruz. Biz rakibimizin gücünü biliyor ve küçümsemiyoruz. Ama bunu kamuoyunun da bilmesini istiyoruz. Letonya belki bir Hollanda, İspanya, Fransa değilama yine de güçlü bir ekip. Takım oyunu oynuyorlar ve çok iyi savunma yapıyorlar. Çok az hatayla oynuyorlar, disiplinli ve sertler.  Umarım bu karşılaşmalarda İngiltere maçındaki hataları yapmaz ve güzel sonuçlar alırız.'' dedi.
   Â
ENTERESAN BÄ°R TAKIM
Â
Letonya maçlarının kendileri için Avrupa Şampiyonası final maçından daha önemli olduğunu söyleyen Güneş, ''Orada kazanmalı, ya da en azından gol atmalıyız. Rakip enteresan bir takım. Sahasında kaybedip, deplasmanda kazanabiliyor. Polonya'ya kendi sahasında kaybedip, deplasmanda kazandı. İçerde veya dışarda oyun şekilleri fark etmiyor. Sabırlılar, biz iki dakika pozisyon bulamazsak sabırsızlanırız. Bu savaşçı ruha karşı aynı dirençle karşılık vermeliyiz. Ama orada iş bitmez.''  diye konuştu.

DESTEK OLALIM

Haberin Devamı

Milli takım futbolcularının ülke adına hizmet için burada olduklarını ve onlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyleyen Güneş, "Futbolcuların zaman zaman başarılı ve başarısız dönemleri olur. İş yapan insanın hataları olacaktır. Eleştiriler olabilir. Ancak ağır eleştiriler olmasın. Takımımızdaki tüm futbolcular, ülke adına hizmet için buraya geldiler.  Onlara her türlü desteği yapmalıyız. Futbolcularımız hiçbir zaman bizi mahcup etmediler, bu kez de mahcup etmeyeceklerdir.'' dedi.
   Â
Yurtdışında forma giyen Tugay ve Yıldıray'ın takıma yarın katılacaklarını söyleyen Güneş, ''Tugay'ın bugün maçı var. Yıldıray ise belindeki rahatsızlığı nedeniyle bugün kontrolden geçecek. İki futbolcumuz da yarın İstanbul'da olacaklar. İlhan Mansız da, kontrol amacıyla Almanya'ya gitti ve bu akşam kampta olacak'' diye konuştu.
       Â
Şenol Güneş, basın toplantısına başlarken, ölümünün 65. yıldönümü nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için ''Atatürk aklımızda ve yüreğimizde'' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR: KOLAY GÖRNÜYOR AMA ZOR

Haberin Devamı

Letonya'nın mücadeleye dayalı bir yapısı bulunduğunu ifade ederek söyleyen Hakan Şükür, ''Çok kolay görünüyor, ama zor bir ekip. Agresif bir rakiple karşılaşacağız. İkinci maçta rahat etmekiçin ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmeliyiz. İyi mücadele edersek kalitemiz ortaya çıkar'' dedi.

TÜMER: ZOR MAÇ

Avrupa Şampiyonası'na katılabilmeleri için tur geçmek durumunda olduklarını hatırlatan Tümer de, ''Zor olacağı kesin bir maç. İlk maçın deplasmanda olması ise bizim için avantaj. Oradan istediğimiz skorla dönersek burada İnönü Stadı'nın atmosferiyle turu geçeriz. Ümit ediyorum ki iki maçta da güzel bir oyun ve sonuçla turu geçeceğiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

EMRE: İLK MAÇ ÖNEMLİ
   Â
Letonya takımını çok iyi tanımadıklarını, ancak kampta video kasetlerden izleyerek bilgi sahibi olacaklarını kaydeden Emre Aşık ise, ''Kimse kolay olduğunu düşünmesin. İlk maçımız çok önemli. Beraberlik veya galibiyetle dönersek, İstanbul'daki maç için avantajlı oluruz. İyi mücadele edersek aramızdaki kalite farkını ortaya koyacağımıza inanıyorum'' dedi.

ADAY KADRO:

İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Emre Aşık, Tümer Metin (Beşiktaş),
Fatih Akyel, Tuncay Şanlı (Fenerbahçe),
Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ergün Penbe (Galatasaray),
Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor),
Ömer Çatkıç (Gaziantepspor),
Deniz Barış (Gençlerbirliği),
Zafer Özgültekin (Ankaragücü),
Tugay KerimoÄŸlu (Blackburn Rovers),
Rüştü Reçber (FC Barcelona),
Okan Buruk, Emre Belözoğlu (FC Inter),
Ãœmit Davala (SV Werder Bremen),
Tayfun Korkut (Espanyol),
Yıldıray Baştürk (TSV Bayer 04 Leverkusen),
Nihat Kahveci (Real Sociedad), Alpay Özalan.
Â
15 Kasım Cumartesi günü baÅŸkent Riga'nın Skonto Riga Stadı'nda oynanacak Letonya-Türkiye maçı, TSÄ° 20:15'de baÅŸlayacak.   Ä°stanbul BJK Ä°nönü Stadı'nda, 19 Kasım ÇarÅŸamba günü yapılacak rövanÅŸ maçının baÅŸlama saati ise 20:30.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!