Güneş 76 ruhunu takıma aşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Güneş 76 ruhunu takıma aşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 10:31

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1976'da bordo - mavili takımın kalesini korurken ilk maçta 1 - 0 mağlup ettikleri Liverpool'u bu kez teknik direktör olarak yenmek istiyor.

Haberin Devamı

Oyuncularına özgüven aşılayan Güneş, "Liverpool favori olabilir ama bizde kendi futbolumuzu oynadığımız taktirde istediğimiz avantajlı skoru elde edebiliriz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play - Off turu ilk maçında yarın akşam Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor, sabah 10.20'de THY'ye ait özel Barcelona uçağıyla Liverpool şehrine hareket etti. 19 futbolcunun yer aldığı kafileyle birlikte yönetim kurulu üyeleri, taraftarlar ve basın mensupları da uçakta yer aldı. 1976'da oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. tur maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Liverpool'u 1 - 0 mağlup eden, deplasmanda ise 3 - 0 kaybederek tura veda eden Trabzonspor'da o dönem kaleyi koruyan Teknik Direktör Şenol Güneş, bu kez Teknik Direktör olarak 34 yıllık rövanşı alarak turu geçmek istiyor.

Haberin Devamı

Oyuncularına Liverpool'u geçmişte mağlup ettikleri maçın atmosferini anlatan Şenol Güneş, "Maçın favorisi Liverpool olabilir. Ama günümüz futbolunda oyun anlayışı olarak takımlar arasında çok büyük farklılıklar yok. Biz kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıttığımız taktirde, zorlu deplasmanda istediğimiz avantajlı skoru elde edebiliriz" dedi. Bu arada Güneş, sakatlığı bulunan Engin Baytar'la birlikte Barış Memiş, Tayfun, Murat Tosun, Mustafa Yumlu, Bora ve Gabric'i Livrepool maçı kadrosuna almadı.

ONUR: "KENDİME GÜVENİYORUM"

Trabzonspor'un Liverpool maçındaki kilit isimlerinden olacak olan kaleci Onur, kendisine güvendiğini söyledi. Onur, rakibin gücünün farkında olduklarını belirterek, "Ancak bizde kendi gücümüzü sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. Liverpool'dan avantajlı bir skorla ayrılmak bizim için çok önemli. Umarım bunu başarırız ve taraftarlarımıza çok güzel bir gün yaşatırız. Kalede ben üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI UYARDI

Trabzonspor Resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Liverpool maçı öncesi taraftarlar uyarıldı. Siteden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Takımımızın oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler, sahaya attığı konfetiler, kırdıkları koltuklar, kötü tezahüratlar ve merdiven boşluklarına oturulması sorun yaratmakta ve temsilci raporlarında yer bulmaktadır. Bu nedenle kulübümüzün maddi -manevi zarara uğratılmaması için tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini, meşale yakmamalarını, sahaya başta konfeti olmak üzere yabancı madde atmamalarını, koltuklara zarar vermemesini, kötü tezahüratta bulunmamalarını ve merdiven boşluklarına oturmamalarını istiyoruz. Bu vesileyle tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini ve takımımızı centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Haberin Devamı

VOLKAN ÜNLÜ TRANSFER EDİLDİ

Trabzonspor'un Hollanda'nın MVV takımından transfer ettiği kaleci Volkan Ünlü ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalandı. Volkan Ünlü, daha sonra 1461 Trabzon'a kiralık olarak verildi. 1983 yılında Almanya'da doğan 191 cm boyundaki kaleci daha önce sırasıyla FC Gladbeck, SV Höntrop, FC Schalke 04, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Sivasspor ve MVV Maastricht takımlarında forma giydi.

TRABZONSPOR'UN LİVERPOOL MAÇI MUHTEMEL 11'İ ŞU ŞEKİLDE:

Onur - Serkan, Glowacki, Egemen, Cale - Yattara, Colman, Selçuk, Ceyhun, Alanzinho - Teofilo (Umut)

SAKATLAR: Murat Tosun, Engin Baytar

CEZALI: Yok

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!