Gündoğan: "Schalke'ye gol atacağım"

Güncelleme Tarihi:

Gündoğan: Schalkeye gol atacağım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 18:47

'Ruhr Derbi'sinde son şampiyon ve bu sezonun 6 puan farklı lideri Borussia Dortmund, komşusu ezeli rakibi Schalke 04 ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Huub Stevens'in çalıştırdığı yıldızlar topluluğu Schalke, Nürnberg deplasmanında aldığı son farklı yenilgisinin acısını çıkartmak isteyecek. Sezonun flaş takımı Dortmund ise şampiyonluğu bu sezonda elde etmek için sahaya hem prestij hemde üç puan için çıkacak.

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 31. haftasına Schalke- Dortmund komşu derbisi damga vuracak. Sezonun bitimine bitimine 4 hafta kala Schalke ezeli rakibi lig lideri ve son şampiyon Borussia Dortmund'u yenmek için tüm gücünü kullanacak. Türkiye'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini aratmayan Bundesliga'daki iki komşu kent derbisinde sarı-siyahlı Borussia Dortmund ile lacivert beyazlı Schalke karşı karşıya gelecek. Bundesliga'da maviler lakaplı Schalke 04 takımıyla sarılar takımı Dortmund arasında müthiş bir rekabet ve üstünlük kurma mücadelesi uzun yıllardır devam ediyor.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan: "Doğduğum kent Schalke'ye gol atacağım"

İki komşu kentin derbi maçında Borussia Dortmund ise deplasmanda üç puan alıp şampiyonluk yolunda oturduğu liderlik koltuğundaki 6 puanlık farkı korumak istiyor. 63 bin 422 kişinin izleyeceği Gelsenkirchen Schalke Veltins Arena'da ki maçta Borussia Dortmund'ta İlkay Gündoğan "Doğduğum kentin takımı Schalke'ye karşı, Dortmund formasını taşımanın heyecanı içindeyim. Schalke'ye karşı galip gelmek istiyoruz. Derbinin çok zorlu geçeceğini şimdiden söyleyebilirim. Onlar 62 bin taraftarın önünde bu derbiyi kazanmak isteyecekler. Fakat biz Schalke'yi gözümüzde çok büyütmüyoruz. Bu yılda şampiyon olmak için bu maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hafta içi bütün hazırlıklarımız buna göre yaptık. Sahadan üç puanla ayrılıp sevinen taraf biz olacağız. Bu maçta bir gol benden gelecek" dedi. Haftalar öncesi tüm biletleri kapış kapışa satılan Veltins Arena'daki karşılaşmanın biletleri şimdiden karaborsada 10 katı fiyata yükseldi.

Dortmund formda, Schalke tecrübeli yıldızlarına güveniyor

Dortmund'un Alman milli futbolcuları Hummels ve İlkay Gündğan ile Japonyalı Kagawa formlarının zirvesindeler. Bayern Münih'i geçen hafta yıkan tek golün sahibi de olan Lewandowski bu sezon 20 gol kaydetti.
Ayrıca Polonya milli futbolcuları Piszczek, Blassczykowski'de Dortmund'un başarısında önemli futbolcular. Schalke'de ise Hollanda Milli golcü Huntelaar formda. Huntelaar'da gol krallığı listesinde 24 gollle 25 gollü Bayern Münih'li Gomez'in ardından ikinci sırada. Ayrıca Huub Stevens'irn çalıştırdığı Schalke'de İspanyol futbolunun ilahı Raul ile Holtby, Jones, Papadoupoulus, ve Hoogland formda isimler.

Haberin Devamı

İlk maç 1925 yılında oynandı

Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterien Revierderbisi, diğer ismi ise Ruhr Derbisi olarak adlandırılan iki komşu kentin arasındaki 3 Mayıs 1925'te oynananan ilk maçın galibi Dortmund'u 4-2 mağlup eden Schalke oldu. Son Bundesliga maçını ise Dortmund 2-0 kazandı. 1925 yılından bu yana oynanan 138 derbide 55 maçı Schalke 04 , 46 maçı da Borussia Dortmund kazandı. 34 maç berabere bittti. Karşı karşıya geldikleri 79 Bundesliga maçında ise Dortmund 28, Schalke ise 27 kez galip geldi. 24 maç ise berabere kapandı. Her iki ekibin toplamda oynadığı 138 mücadeleden ise Schalke 55 kez galip gelirken Dortmund 49 kez sahadan sevinerek ayrıldı. 37 maç berabere kapanırken lacivert beyazlı ekip Schalke rakibine 270 gol, sarı siyahlı Dortmund ise 213 gol attı.

Haberin Devamı

Nazi diktatörlüğüne başkaldıran iki kent

Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Almanya'da Revierderby veya Ruhr Derbisi olarak adlandırılan Ruhr havzasının iki kenti arasında adeta düşmanlık yaşanıyor. Yıllardan beri Dortmund ve Gelsenkirchen şehirleri sanayi dalı başta olmak üzere günümüzde dahi çekişme içerisindedirler. Her iki takımda İkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazi diktatörlüğüne baş kaldırmakla tanınır. Fakat iki şehir halkı da birbirinden nefret eder. Birbirlerinin isimlerini dahi ağızlarına almazlar. Schalke taraftarı geçtiğimiz yıllarda Dortmund'un Juventus ile oynadığı UEFA Kupası finalinde İtalya ekibi Juventus'u desteklemiş, Dortmund'lu taraftarlarda intikam için Almanya-Hollanda maçında maç boyunca Schalkeli futbolculara küfür etmiştir.

Haberin Devamı

Yarış üstünlük savaşı

Ruhr Bölgesi'nin bu iki futbol kulübü birbirleriyle sadece saha içinde değil saha dışında da üstünlük sağlamak amacıyla kızdırmak ve yenmek için sürekli çalışıyorlar. Her maç öncesi olduğu gibi maç esnasında ve maç sonrasında çeşitli olaylar çıkıyor. Yenilen takım taraftarları üzüntüye boğulup göz yaşı dökerken, yenen takım taraftarları ise sanki şampiyon olmuşcasına seviniyor. Örneğin geçtiğimiz yıl bir Dortmund taraftarının Schalke Arena'nın damına Dortmund bayrağı dikmesiyle ortalık karışmıştı. Schalke bu olayı'Skandal'olarak gösterip" Hiçte komik değil" açıklamasını yaparken Dortmund'dan ise "İşte gerçek bir Dortmund taraftarı" diye belirtilmişti. Şon maçta Dortmund yeni bir forma ile Schalke'nin karşısına çıkmıştı. Bu kez belki Schalke, Dortmund maçına yeni bir forma hazırlatmış olabilir.

Haberin Devamı

Bayern Münih moral peşinde

Öte yandan Bundesliga'da şampiyonluk yarışında ağır yara alan Bayern Münih evinde Mainz'ı konuk edecek.Hamburg-Hannover'le kuzey derbisinde puan mücadelesi verecek. Hamburg'u9n bu maçta kozları sakatylıkları düzelen Gökhan Töre ile Tolgay Arslan. Olcay Şahan'lı Kaiserslautern-Nürnberg'i ağırlarken, Wolfsburg'un konuğu Augsburg olacak. Serdar Taşçılı Stuttgart-Bremen ile oyanayacak, Eren Derdiyok ve Ömer Topraklı Bayer Leverkusen ise tunay Torun'lu Hertha Berlin ile karşılaşacak. Mönchengladbach-Köln ile komşu derbisine çıkarken, Freiburg ile ligin ilk ve tek köy takımı Hoffenheim ile mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!