Moldova'da başıma çuval geçirerek kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Moldovada başıma çuval geçirerek kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın Avrupa'daki kilit ismi Cevat Soysal, MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilişini, avukatı Kenan Sidar'a anlattı. Soysal, Moldova'nın başkenti Kişnev'de kaldığı yerden telefon etmek için sokağa çıktığında yakalandığını belirtti, ‘‘Başıma çuval geçirerek kaçırdılar’’ dedi.

Med TV'nin yerine yayın yapan CTV, Cevat Soysal'ın kaçırılmasına önceki akşamki ana haber bülteninde geniş yer verdi. Avukat Kenan Sidar'la pazartesi günü ilk kez görüşen Soysal'ın olayı tüm detayıyla anlattığını duyuran CTV, olayın uluslararası hukuk kuralları çiğnenerek gerçekleştirildiği iddiasında bulundu.

Haberde CTV, PKK'nın Avrupa ve Ortadoğu koordinasyonunu sağlayan Cevat Soysal'ın 13 Temmuz günü kaçırıldığını söyledi. CTV haberinde, Soysal'a 11 gün boyunca işkence uygulandığını, Soysal'ın sorgusundan sonra Türkiye'de çok sayıda kişinin gözaltına alındığını iddia etti.

CTV, avukat Kenan Sidar'a dayanarak, Soysal'ın ağzından olayı şöyle anlattı:

‘‘13 Temmuz günü Moldova'nın başkenti Kişinev'de saat 20.00 sıralarında bulunduğum yerden dışarıya telefon açmak üzere çıktım. Tam telefon açarken 3 kişi üzerime çullandı. Hemen ardından 5 ya da 6 kişi olduklarını tahmin ettiğim yeni bir grup beni etkisiz hale getirdi. Başıma bir çuval geçirip, bir minibüse bindirildim. Bir süre yol aldık. Beni götürenler İngilizce olarak çenemi kapatmamı söylediler. Daha sonra bir hava alanına getirildim. Kişinev Havaalanı'nı biliyordum. Burası bir askeri havalanıydı. Daha sonra orada bekleyen uçağa bindirildim. Uçaktakiler bana ‘Cevat Soysal, memlekete hoşgeldin' dediler. Ardından Ankara'da bir havaalanına indik. 13- 21 Temmuz günleri, MİT'te, 21- 23 Temmuz günleri de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandım.’’

Soysal’ın, ‘‘Hiç bir isim vermedim. Basında çıkan haberler gerçek dışı’’ dediği ileri sürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!