Gümüşhaneli gençler ona minnettar

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhaneli gençler ona minnettar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 11:37

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi olarak görevliyken 2 yıl önce Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Ümit Yüksel, kurduğu c ile gençlere spor yapma imkanı sağladı.

Kente atandığı günden itibaren gençler arasında birlik ve beraberliği sağlamayı amaçlayarak Polisgücü Gençlik ve Spor Kulübü'nü kuran Yüksel, özellikle ilçelerde ve köylerdeki gençleri kulüp çatısı altında topladı.

Spor ile gençleri kötü alışkanlardan, masa başındaki oyunlardan, bilgisayar oyunlarına düşkünlükten kurtarmak için bu yola çıktıklarını ifade eden Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak ilde altyapısı olmayan spor dalı hentbola ağırlık verdiklerini, il ve bölgede sağladıkları başarılarla birinci ligde mücadele etmeye hak kazandıklarını söyledi.

Gümüşhane'de, Gümüşhane Torulspor Voleybol takımının Aroma Erkekler Birinci Ligi'nde, Gümüşhanespor Futbol Takımının da Spor Toto 3. Lig'de mücadele ettiğini anımsatan Yüksel, “2 yıl önce kulübü kurarak hentbol branşında faaliyet gösterdik. Burada iki kıstas belirledik. Birincisi dahil olacağımız spor, takım sporu olacaktı. İkincisi ise Gümüşhane'de olmayan bir spor dalı olmasıydı, bu da hentbol oldu. Geçen sezon hentbolda ciddi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu sezon Birinci Lig B Klasmanında mücadele edeceğiz” dedi.

-Başkomiser başkan, polis memuru antrenör-

Yüksel, Kulüp başkanlık görevini Başkomiser Murat Bayrak'ın, hentbol takımı antrenörlüğü görevini de polis memuru Musa Kum'un yürüttüğünü söyledi.
Basketbol takımını da kurduklarını ama henüz toparlanma aşamasında olduklarını anlatan Yüksel, “Gümüşhaneli gençlerin spora karşı çok büyük ilgisi var. Bu ilgiyi değerlendirerek sportif faaliyetleri artırmayı düşünüyoruz. Ayrıca okçuluk takımını kurduk. 100 kadar gencimiz başvuruda bulundu. Aralarından 20 kişi seçerek çalışmalarımıza başladık. Spor aracılığıyla gençlerimizle birlikte olmaktan çok memnunuz. Sporun onlara özel ve eğitim hayatında başarı getireceğine inanıyoruz.”

-Kum: “Hedef ilk 4”-

Antrenör Kum ise sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, 8 takımın mücadele edeceği grupta ilk 4'e girerek play-offa kalmak istediklerini söyledi.

Hentbolda Süper Lig, Birinci Lig A ve B klasmanı bulunduğunu dile getiren Kum, şunları kaydetti.

“Biz bu sezon B klasmanında mücadele edeceğiz. B klasmanında 4 grup var. Her gruptan ilk 4'e girenler federasyonun belirleyeceği tarihlerde A Klasmanına geçmek için mücadele edecek. İlk 2'ye giren takım A klasmanında mücadele etme hakkını kazanacak. Biz de ilk 4'e girmek istiyoruz. Yeni bir takımız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sporcu arkadaşlarımız çok istekliler. Onların konaklamasını Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tesislerinde, yemek ihtiyacını ise Emniyet Müdürlüğümüze ait polis evinde sağlıyoruz. Sporcularımızı okullardan, üniversiteden, köylerden ve ilçelerden Emniyet Müdürümüzün talimatları doğrultusunda araştırdık, bir araya getirdik. Şu anda minikler ve yıldızlar olmak üzere A takımın dışında iki takımımız daha var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!