Gümüş adam Tevfik

Güncelleme Tarihi:

Gümüş adam Tevfik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2006 11:23

60 kiloda Tevfik Odabaşı, finalde Rus olimpiyat şampiyonu Batirov önünde altın madalyayı kılpayı kaçırdı. Minderden 2-1 yenik ayrılarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Fahrettin Özata ile Sait Bingol dereceye giremedi.

Haberin Devamı

MOSKOVA’da dün başlayan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde Tevfik Odabaşı’nın gümüş madalyası ile sevindik. 60 kilo güreşçimiz Tevfik Odabaşı, finalde olimpiyat şampiyou Rus Mavlet Batirov’a 2-1 yenilerek altın madalyayı kılpayı kaçırdı. Dün mindere çıkan diğer iki güreşçimiz Fahrettin Özata ile Sait Bingöl dereceye giremedi.

Odabaşı, ilk turda Bulgar Anatolie Guiddea’yı daldı, bastırdı, çırptı ve periyotları 1-0 ve 2-1 önde bitirip, minderde 2-0 galip ayrıldı. Çeyrek finalde Makedon Murat Ramazanov’u da 2-0’la geçip, yarı finalde Rumen Petru  Toarca’yla eşleşti. Bu turda da rakibini, 1. periyodun 1.31 dakikasında 4-1 öndeyken tuşladı. Adını finale yazdırdı.

Güreşçimiz finalde Rus Mavlet Batirov karşısında ilk periyotta çok akıllı güreşti. Puansız geçen bu periyotta bağlamayı Rus güreşçi yaptı. Tevfik iyi kapandı, Rus kaldıramadı. Tevfik kontra yapıp rakibinin beline girdi indirdi. 3-0 öne geçti. İkinci periyotta Rus güreşçi tek daldı bastırdı. Bir puan aldı. Müsabaka eşitlendi. Üçüncü periyotta Tevfik yoruldu. Pasif güreşmeyi sürdürünce hakemin ihtar puanı ile 1-0 yenik duruma düştü. Güreşçimizin son 5 saniyedeki çabaları maçı kazandıracaktı ama saniyeler yetmedi. Rus’u salto ile atacakken kontradan bir puan daha verince bu periyodu 2-0 yenik kapayan Tevfik minderden 2-1 yenik indi. Gümüş madalya ile yetindi.

Haberin Devamı

Babasının doğum gününde şampiyonluğu kaçırdığı için üzgün olduğunu belirten Odabaşı, "Bugün babamın doğum günüydü. Kazanacağım altın madalyayı babama hediye edecektim. Olmadı. Çok üzgünüm" dedi. Mindere çıkan diğer güreşçilerimizden, 74’te Fahrettin Özata ilk maçında Macar Gabor Hatos’a, 96 kiloda Sait Bingöl, repesaj maçında Gürcü rakibi George Gogshelidze’ye yenilerek dereceye giremediler. Şampiyonada bugün 4 güreşçimiz daha mindere çıkacak. 55’te Ramazan Demir, Belarus Vladislav Andreev, 66’da Ömer Çubukçu, yine Belarus Albert Batyrov, 84’te Gökhan Yavaşer, İsviçreli Thomas Bucheli, 120’de Ali Rıza Kaya, Alman Sven Thiele ile ilk tur maçlarını oynayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!