Gülcan Mıngır ismini finale yazdırdı

Güncelleme Tarihi:

Gülcan Mıngır ismini finale yazdırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 13:06

Türkiye rekortmeni milli atlet Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide hem grubunda hem de genel klasmanda birinci gelerek finale yükseldi.

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonanın sabah seansında, milli atletler Binnaz Uslu, Gülcan Mıngır ve Özlem Kaya piste çıktı.

İki gruptan oluşan bayanlar 3000 metre engelli yarı finallerinde, gruplarını ilk 4 sırada bitiren ve en iyi 7 dereceyi elde eden atletler finale çıktı.

İkinci grupta yer alan Gülcan Mıngır, kontrollü başladığı yarışta ilk gruptan kopmadı. Yarışın son iki turuna kadar ilk 3 atlet arasında koşan Mıngır, son turda ilk sıraya yükseldi elde ettiği 9:32.39'luk zamanıyla hem grubunda, hem de genel klasmanda ilk sırada yer aldı.

Bu yıl Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki bir yarışta 9:13.53'lük derecesiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da en iyi derecesini elde eden Mıngır, A barajını geçerek Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde eden sporcular arasında bulunuyor.

Mıngır, 30 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.55'te finalde madalya mücadele verecek.

Uslu ve Kaya elendi

İlk grupta yer alan Binnaz Uslu, yarış başladıktan sonra kendine ilk grupta yer buldu. Yarışı bir süre bu grupta götüren milli atlet, mücadelenin bitimine 3 tur kala gerilere düştü ve sakatlığı tekrarladığı için zorlanarak koştuğu yarışı son turda bıraktı.

İkinci grupta mücadele eden Özlem Kaya da yarışı 10:11.69'luk zamanıyla sondan ikinci bitirerek final hakkını elde edemedi.

Haberin Devamı

Pınar Saka bayanlar 400 metre yarı finalini geçemedi

Türkiye rekortmeni milli atlet Pınar Saka, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 400 metre yarı finalini geçemeyerek şampiyonaya veda etti.

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonanın akşam seansı, Pınar Saka'nın yarı final mücadelesiyle başladı. İki gruptan oluşan bayanlar 400 metre yarı finallerinde, gruplarını ilk 3 sırada bitiren ve en iyi 2 dereceyi elde eden atletler finale çıktı.

İlk grupta yer alan Saka, 52.84'lük derecesiyle grubunda 7'nci, genel klasmanda 13'üncü sırada yer alarak finale çıkma hakkını elde edemedi.

Duru 11. oldu, Fadime bitiremedi

Milli atlet Dudu Karakaya, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 5000 metre finalinde 11'incilikte kalırken, Fadime Suna Çelik yarışı tamamlayamadı.

Haberin Devamı

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'ndaki şampiyonada bayanlar 5000 metre finali sona erdi.

Milli atlet Dudu Karakaya, 15:29.71'lik derecesiyle 11'incilikte kalırken, yarışa kontrollü başlayıp uzun süre dördüncü sırada koşan Fadime Suna Çelik, son turlara doğru yarışı tamamlayamadı.

Altın madalyanın sahibi, 15:11.70'lik derecesiyle Rus Olga Golovkina olurken, Ukraynalı Lyudmyla Kovalenko 15:12.03'lük zamanıyla gümüş madalya kazandı. Portekizli Sara Moreira da 15:12.05'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Mehmet yarı finali geçemedi

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Türkiye rekortmeni milli atlet Mehmet Güzel, erkekler 400 metre yarı finallerini geçemeyerek finalde yarışma hakkını kaybetti.

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndaki 400 metre yarı finallerinde Mehmet Güzel piste çıktı. Üç seriden oluşan yarı finallerde, serisini ilk 2 sırada bitiren ve en iyi 2 dereceyi elde eden atletler finale yükseldi.

İlk seride yarışan milli atlet Güzel, 46.46'lık zamanıyla grubunda 5'inci, genel klasmanda 12. sırada yer aldı ve finale kalamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!