Güiza'nın yerine Forlan

Güncelleme Tarihi:

Güizanın yerine Forlan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 12:22

Fenerbahçe, transferde bir taşla iki kuş vurmayı amaçlıyor. Yönetim Forlan’ı transfer etmek için Atletico de Madrid’e Güiza artı 6 milyon euro önerdi.

Haberin Devamı

Yeni teknik direktör ve futbolcu transferini mali genel kuruldan çıkacak sonuca göre şekillendirmeye amaçlayan sarı lacivertli yönetim,  kongreden istediği sonucu aldıktan sonra harekete geçti.

GÜIZA’YI GÖNDERMENİN EN İYİ YOLU

Guzia’yı elden çıkarmayı planlayan yönetim kurulu, performansıyla hayal kırıklığı yaratan İspanyol futbolcuyla yolları ayırırken, yerine de şu anda Avrupa’nın en iyi golcüleri arasında gösterilen Diego Forlan’ı koymayı amaçlıyor.

SÖZ KONUSU FORLAN OLUNCA AKAN SULAR DURUYOR

Fenerbahçe yönetimi, bu transferi gerçekleştirmek için Atletico de Madrid’e 6 milyon euro artı Güiza’yı bedelsiz olarak teklif etti. Guiza’nın toplam maliyeti 15 milyon euroyu bulmuştu. Bu futbolcunun bedelsiz verilmesi büyük zarar olarak gözüküyor; ancak Forlan gibi bir ismin transfer edilecek olması böylesi bir zararın göze alınmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi’ni kazanmasına karşın İspanya’daki genel ekonomik krizden fazlasıyla etkilenen Madrid yönetimi bu teklife sıcak bakıyor; ayrıca teknik direktör Quique Sanchez Flores’in Güiza’yla ilgili pozitif düşüncesi bu mükemmel takas planının gerçekleşme olasılığını daha da arttırıyor.

LUGANO FAKTÖRÜ

Uruguaylı Forlan ise yıllık 3 milyon euro net ücret istiyor. Futbolcuyla temaslar sürüyor; bu konuda Forlan’ın milli takımdan arkadaşı Lugano büyük rol oynuyor.

FORLAN İÇİN GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

Ancak, Fenerbahçe Forlan transferi için değil. Rusya’dan Zenit ile İspanya’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerinden Sevilla, sarı lacivertlilerin bu konuda en büyük rakipleri. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!