Griepel'den 9. zafer

Güncelleme Tarihi:

Griepelden 9. zafer
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 18:13

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 183 kilometrelik Marmaris-Turgutreis etabını Lotto Belisol takımından Andrei Grıepel, 4 saat 41 dakika 59 saniye ile kazandı ve Türkiye'deki 9. zaferine imza attı.

Haberin Devamı

İkinciliği Omega Pharma-Quıck Step takımından Trentın Matteo, üçüncülüğü de Argos Shımano'dan Nıklas Arndt elde etti. Turkuaz mayoyu Bodrum-Selçuk etabında da Berhane Natnael, yeşil mayoyu da Lotto Belisol'dan Andrei Grıpel giyecek.  Dünkü finişten sonra bugünkü etabın startına 177 bisikletçi imza atarak geldi. Etabın uzunluğu gözönüne alındığında start saat 10.00'da verildi ve hemen gözler ilk prim kapısına çevrildi. 20'nci kilometrede ilk kaçış görüldü, ancak ara fazla açılmadı. 

TORKU ÅžEKERSPOR'LU SERGUEI YARIN KIRMIZI MAYOYU GÄ°YECEK
36.4 kilometre'de birinci kategorideki tırmanış priminde Konya Torku Şekerspor'un Ukraynalı bisikletçisi Serguei Gretchyn finiş çizgisini birinci geçerken, yarınki Bodrum-Selçuk etabında da kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı.
Prim kapısı geçildikten sonra bir başka kaçış daha gerçekleşti. Aralarında Konya Torku Şekersporlu Nazım Bakırcı'nın da olduğu sekiz kişilik ilk grup oluştu. Artan bir tempo ile pedal basan sporcular, önce ana grupla zaman farkını 3 dakika, daha sonra 4 dakika 33 saniyeye çıkardı. Sıcak havada zaman zaman esen hafif rüzgarın olumsuz bir etki yaratmadığı, ancak temponun yine dorukta olduğu bir yarış cereyan etti.

SPRÄ°NT PRÄ°MÄ°NÄ° NAZIM BAKIRCI KAZANDI
54.5 kilometreki sprint priminde ise kıyasıya bir mücadele vardı. Konya Torku Şekersporlu Nazım Bakırcı sıkı bir sprint yapıp Argos Shimano'dan Barguil Warren'i, ardından da Bretagne Seche Environnement takımından Duret Sebastian'ı geride bıraktı. 120'nci kilometre geçilirken 8'li grup bir ara 3 dakikaya düşürdüğü zaman farkını daha sonra 6 dakikanın üstüne çıkardı. Tempo yine hızlıydı. Finişe 50 kilometre kala sekizli grup ikiye bölündü.

8'LÄ° GRUPTA KIYASIYA MÃœCADELE VARDI
Nazım Bakırcı arka grupta kaldı. Ön grup ise arayı 15 saniye kadar açtı. Nazım'la birlikte Bardoni Valvole takımından Pagani Angelo ile Colombia'dan Chalapud Robinson ön grubu yakalamaya çalışırken Colombialı sporcunun ısrarla grubu çekmemesine karşın, Nazım'ın inatçı takibi grubu yakalamaya yetti de artı bile. Sekizli grup yine birleşmişti. Bu kez Katusha'dan Belkov Maxim, Saxo-Tınkof'tan Jull Jensen Christopher, Bretagne Seche Envirnonment'ten Duret Sebastian, Cofidis'ten Levarlet Guillaume birlikte pedal çevirmeye başladılar. Zaman farkı finişe 44 kilometre kala 2 dakika 17 saniye idi. Aynı kilometre geçilirken Katusha'dan Belkov ani bir sprint yapıp gruptan kaçtı ve arayı 10 saniye kadar açtı. 7'li grup Belkov'u yakalamak için büyük efor sarf etmeye başladı.

RÜZGAR FAKTÖRÜ
Turgutreis'e yaklaşılırken hafif esen rüzgar yerine daha sıkı bir esintiye bıraktı. Buna rağmen Belkov'un çabası ve arkada kalan 7'li grubun birbirlerini yakalamak ve farkı kapatmak için müthiş bir kapışması vardı. Belkov'un büyük performansı zaman farkı 15'ten 20 saniyenin üstüne çıkardı. Tabi 7'li grup da artık birbirinden kopmuştu. Herkes kendi başının çaresine bakarcasına pedal çeviriyordu. Finişe 40 kilometre kala durum böyleydi.

MÜTHİŞ KAÇIŞ
Rüzgara rağmen Belkov'un artan performansı gerçekten görülmeye ve alkışa değerdi. Hem tek başına pedal basıyor, hem de arka gruba yakalanmamak için büyük efor sarf ediyordu. Bu arada rüzgara karşı da muazzam bir meydan okuyuşu vardı. Zaman farkını da 7'li grupla 1 dakikanın üstüne çıkarmıştı. Şimdi Belkov'un 7'li grupla zaman farkı 1 dakika 40 saniye, 7'li grubunda, ana grupla arası 3 dakika 19 saniyeye çıkmıştı. Belkov'un da ana grupla arasındaki fark ise 4 dakikanın çok üstündeydi. Ve bu müthiş pedal çevirişi Belkov'a finişe 27 kilometre kala arkadaki grupla 2 dakikanın üstünde bir avantaj getirdi.

ANA GRUBUN TEMPOSU ARTTI                                                                             Â
Finişe 25 kilometre kala 7'li grup da parçalandı. Duret, Nazım, Levarlet ve Chalapud'un yeni hedefi bir kez daha Belkov'u yakalamak idi. Ama bu da şimdilik mümkün gözükmüyordu. Ancak ana grubun da, önünde parçalananları yakalamak için olağanüstü çabası vardı.

TÃœRKÄ°YE GÃœZELLÄ°KLERÄ° PRÄ°MÄ° BELKOV'UN
İşte Belkov Maxim'in bu büyük performansı Türkiye Güzellikleri primini de tek başına almayı başardı. Son kapıyı rahat biçimde geçerken arkadaki grupla farkı 17 kilometre kala 2 dakika 25 saniyeye çıkarmıştı. Tabi ana grubun tempo artırması nihayet önünde kopmalar yaşayan grubu birleştirdi. Son durum önde Belkov ve arkada diğerleri olarak netleşti.

BEYAZ MAYO IGNATYEV'DE KALDI
Bu arada Türkiye Güzellikleri Mayosu'nun sahibi de değişmedi. Dünkü etapta mayonun sahibi olan Katusha'dan Ignatyev Bodrum-Selçuk etabında da beyaz mayoyu giymeye hak kazandı. Finişe 13 kilometre kala Belkov'un temposu rampa çıkarken düşünce ana grup zaman farkını 1 dakikaya kadar indirdi. Anlaşılan o ki grup tek parça halinde finişe gelecek gibi gözüküyordu.

BELKOV YAKALANDI
Turgutreis'e 8 kilometre kala Belkov daha fazla dayanamadı ve ana grup birleşti. Şimdi sıkı ataklar görülüyordu. Bir ara aralarında Konya Torku Şekersporlu Serguei'nin bulunduğu üçlü bir grup, ana grubunun önünde tempo yapmaya başladı. Ama büyük bir fark oluşmadı. Serguei'nin yanında Astana'dan Kashechkin Andrey ve NetApp Endura'dan Schillinger Andreas vardı. Onlar da yakalandı. Ve sonra yine acayip bir şey oldu. Yeşil mayonun sahibi Lotto Belisol takımından Andrei Griepel yine sahne aldı ve finişi müthiş bir atakla birinci geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!