Grekoromen Güreş Dünya Kupası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Grekoromen Güreş Dünya Kupası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 13:07

Grekoromen Güreş Dünya Kupası müsabakaları yarın Ermenistan'ın başkenti Erivan'da başlıyor.

FILA'nın (Dünya Güreş Federasyonları Birliği), evsahibi Ermenistan'ın yanı sıra son Dünya Şampiyonası'nda ilk 7 sırayı alan Türkiye, İran, Azerbaycan, Rusya, Küba, Macaristan ve Gürcistan'ı Dünya Kupası'na davet ettiği, fakat Dünya Şampiyonası'nda 3. olan Azerbaycan'ın bu organizasyona katılmayacağını bildirdiği öğrenildi. Bunun üzerine FILA, Azerbaycan'ın yerine İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka'nın birlikte oluşturduğu “Nordic” takımını organizasyona dahil etti.

Dünya Kupası'nın kuraları bugün Erivan'da çekilirken, son dünya şampiyonasında takım halinde ilk sırayı alan Türkiye ve ikinci olan İran, kura çekimine seri başı olarak katıldı. Çekilen kura sonucunda Türkiye (B) Grubu'nda Rusya, Gürcistan ve Macaristan ile eşleşti. (A) Grubu ise İran, Ermenistan, Küba ve Nordic takımlarından oluştu.

Dünya Kupası mücadelesi yarın başlarken, TSİ 7.30-10.30 arasındaki sabah seansında ve 14.00-18.00 arası akşam seansında grup müsabakaları yapılacak. Gruplarda ilk sırayı alacak takımlar 14 Şubat Pazar günü finalde karşılaşırken, grup ikincileri, üçüncülük-dördüncülük, grup üçüncüleri ise beşincilik-altıncılık müsabakaları yapacak.

YILDIZ: “HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI'NI KAZANMAK”

Güreş Federasyonu Başkan Vekili Ercan Yıldız, Danimarka'da düzenlenen son Dünya Şampiyonası'nda takım halinde şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlatarak, “Ermenistan'a da Dünya Kupası'nı kazanmak için geldik. Bunu başaracak güce sahibiz” dedi.

Türkiye'nin grekoromen güreşte son olarak 2006 yılında Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra Dünya Kupası'nı kazandığını hatırlatan Ercan Yıldız, “Takımımızda Nazmi Avluca ve Selçuk Çebi gibi dünya şampiyonu sporcularımız var. Rıza Kayaalp, genç yaşına rağmen pek çok başarıya imza attı. Diğer genç sporcularımızın form durumları da gayet iyi. Burada gerçekten dünya güreşinin en önemli isimleriyle mücadele edeceğiz. Rakiplerimizin hepsi çok güçlü. Fakat biz de sporcularımıza güveniyoruz. Dünya Kupası'nı kazanarak, dünya şampiyonluğu unvanımızı pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM KADROSU

Teknik direktörlüğünü Salih Bora'nın yaptığı Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda, antrenörler Hakkı Başar ve Şaban Donat'ın yanı sıra şu sporcular yer alıyor:
Erhan Karakuş, Hammet Rüstem (55 kilo), Rahman Bilici, Soner Sucu (60 kilo), Refik Ayvazoğlu (66 kilo), Selçuk Çebi, Şeref Tüfenk (74 kilo), Nazmi Avluca (84 kilo), Ahmet Taçyıldız, Cenk İldem (96 kilo), Rıza Kayaalp (120 kilo)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!