Granit: Herkes Banvit'i örnek almalı

Güncelleme Tarihi:

Granit: Herkes Banviti örnek almalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 13:27

Türk basketbolunun duayenlerinden olan Yalçın Granit Bandırma'da sona eren TÜBAD Turnuvası'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TÜBAD Turnuvası için Bandırma'daydınız. Hangi izlenimlerle döndünüz?

Yalçın Granit: Banvit'in hem turnuva, hem de turnuva dışındaki genel ornanizasyonu ile gurur duydum. Keşke Trabzonspor, Olin ve diğer kulüpler de Banvit örneğinden hareket etse.. Türk basketbolunun gelişimi için bu tür bilinçli organizasyonlar şart. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 100 kadar uzun çocuk gördüm. Kulüp olarak bütün ihtiyaçlarını karşılıyor, ayrıca basketbol öğretiyorlar. Bundan güzeli olabilir mi? Basketbolcu yetiştirmek için çocuklara her türlü imkanı sağlamışlar. Bu tür organizasyonlar arttığı taktirde, Türkiye'deki iyi oyuncu sayısı artacak ve dolayısıyla ligimizdeki yabancı oyuncu sayısı azalacaktır.

TÜBAD'da izlediğiniz takımlar için düşünceleriniz neler?
Yalçın Granit: Banvit'in süperstar oyuncusu yok ama takım gibi oynuyorlar. Hem basketbolu bilen, hem oyuncularla iyi iletişim kuran Orhun Ene onlar için büyük avantaj. Teknik kadro oyunculara pozitif enerji saçıyor. Birçok maçı son dakika içinde kazanmaları da bunlardan kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da David Hawkins takımına verdiği katkının dışında, bütün basketbolculara mesajlar veriyor. Çok yönlü oyununu, egolarını geri plana atıp takımı için kullanıyor.

TÜBAD ile ilgili düşüncelerinizi alalım.
Yalçın Granit: TÜBAD'ın daha bağımsız ama daha yetkili bir kuruluş olması lazım. Oradaki herkesin tek amacı var: Türk basketbolunu geliştirmek. Belki de antrenör eğitimini, federasyonun yerine TÜBAD'ın yapması daha akılcı bir yöntem.

Vermek istediğiniz başka mesaj var mı?
Yalçın Granit: Her konuşmamda tekrardan sıkılmadığım konular var.. Oyuncular önce basketbolcu olacak, sonra oynayacağı pozisyonun adı konulacak. Bunun için de bireysel antrenmanlar şart. Biz ise alt yapılarda kazanmak için, çok çabuk takım oyunlarına başlıyoruz. Oyuncu geliştirme antrenörlerini mutlaka devreye sokmalıyız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!