Gözyaşlarıyla Galatasaray üyeliğine

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla Galatasaray üyeliğine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 23:06

Başkan Yarsuvat, 2 yıldır kulübe üyelik başvurusu yapıp reddedilen Ulusan için, “Benim üniversiteden öğrencim. İşlemlere başladık, onu G.Saray kongre üyesi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

HERKESİ duygulandıran, ağlatan, alkışlanan o satırlar... Her şey önceki gün Four Seasons Oteli’nde 1905 Kültür Sanat ve Spor Derneği’nin düzenlediği ‘Yılın En İyileri’ gecesinde yaşandı.

Galatasaray’da mevcut ve eski başkanları bir araya getiren, yönetim kurulu ile camianın önde gelen isimlerinin katıldığı davete Murat Ulusan isimli doğuştan görme engelli bir hukuk öğrencisinin makalesi adeta damga vurdu.

1905 Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı Mesut Gümüştaş ve Başkanvekili Celal Emon’un isteği üzerine gecede, Alparslan Dikmen Makale Yarışması’nda birinciliği elde eden Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Murat Ulusan’ın makalesi okundu.

Yaşananların detayına Hürriyet ulaştı.

ÜYELİK İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

GÖRMEYEN gözlerine karşın kafasında canlandırdığı Galatasaray’ı ve sarı kırmızı aşkını anlatan Murat, sarı kırmızılı kulübün başkanları ve önemli isimlerini duygulandırıp büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Makalenin okunmasının ardından Doğan Hasol, Celal Emon ve Mesut Gümüştaş, görme engelli Murat Ulusan’ın 2 yıldır Galatasaray’a üyelik adına başvurduğu ancak talebinin reddedildiği bilgisini başkan Duygun Yarsuvat ile paylaştı.

Yarsuvat, en fazla duygulanan isimlerden biriydi. Çünkü Murat Ulusan, kendisinin öğrencisiydi.

Yarsuvat’a, “Başkanlık kontenjanından üye yapalım” önerisi sunuldu. Bunun üzerine Yeditepe Üniversitesi’nde akademisyen olan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, bu öneriyi hemen devreye soktu.

Sicil kurul üyesi Serdar Eder’e bilgi verilerek üye alımı adına işlemler başlatıldı.

‘BU KADAR İYİ G.SARAYLI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK’

GECEDE yaşanan gelişmeler üzerine mikrofonu eline alan başkan Yarsuvat, herkesi hüzünlendiren Murat Ulusan ile ilgili, “Bu kardeşimiz benim Yeditepe Üniversitesi’nden öğrencim.

Murat’ın bu kadar iyi bir Galatasaraylı olduğundan ve böyle bir olaya maruz kaldığından bilgim yoktu. Şu anda gerekli işlemleri başlattık. Kendisini Galatasaray genel kurul üyesi yapacağız” dedi.

Bu sözler üzerine salondaki herkes Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ı alkışladı.

RENKLERİ HİÇ GÖRMEDEN SARI KIRMIZI AKAR KANIMIZ

Haberin Devamı

SİZE birisi, “Galatasaraylılığı tarif edecek olursan, neler söylemek istersin?” dediğinde kalbiniz çarparak, göğsünüzü gere gere, pek ala bu cümleyi söyleyebilirsiniz.

Zira, Galatasaraylı olmak, kalpten gelen, duygu yüklü bir şereftir. Örneğin ben görme engelliyim.

Hayatımda ne bir Galatasaray bayrağı ne de bir Galatasaray forması veya atkısı gördüm, onlara sadece dokundum.

Sarıyı da kırmızıyı da görmedim. Ama, işte Galatasaraylı olmak, sarıyla kırmızıyı görmeden, “Sarı kırmızı akar kanımız” diyebilmektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!