Göz göre göre ölüme gitti

Güncelleme Tarihi:

Göz göre göre ölüme gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 10:30

Bir dönem Gaziantepspor, Ankaraspor ve son olarak Ankaragücü'nde forma giyen, buradan da Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı forvet oyuncusu Antonio de Nigris hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

De Nigris / Foto Galeri

DE NİGRİS'İN TÜRKİYE'DE FUTBOL OYNAMASI YASAKTI

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Üyesi Ufuk Özerten, hayatını kaybeden De Nigris için önemli açıklamalarda bulundu. Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde açıklamalar yapan Özerten, De Nigris'in Türkiye'de futbol oynamasının yasak olduğunu ve bu nedenle futbolu bıraktığını hatırlatarak, "Türk hekimlerinin oynamaması gerektiğine dair raporları vardı" diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ KENDİSİNİ UYARMIŞ

Ankaragücü Kulübü, De Nigris'in ölümünden sonra yaptığı açıklamada, oyuncunun sağlık durumunu bildiklerini ama ne oyuncunun kendisine ne de çevresine durumu anlatamadıklarını açıkladı.

De Nigris'in Türkiye'de son olarak formasını giydiği takım olan  Ankaragücü'nde, genel menajer Ender Yurtgüven, rahatsızlığı konusunda De Nigris  başta olmak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu'nu, futbolcunun menajerini ve  avukatını uyardıklarını, ancak hiç kimseye sözlerini dinletemediklerini söyledi.

Ankaraspor'da oynadığı dönemde yapılan sağlık kontrolleri sırasında da  rahatsızlığın ortaya çıktığını ifade eden Yurtgüven, “O dönem herkesi uyardık.  Kimseye sözümüzü dinletemedik. Federasyonu, menajerini, avukatını ve kendisini de  uyardık. Bize hep yakıştırmalar yaptılar. Sözleşmesini fesih etmek için bu yola  başvurduğumuzu söylediler. Bize, 'Meksikalı milli bir futbolcuya bu şekilde  davranarak, Türkiye'nin imajını zedeliyorsunuz' diyerek tepki gösterdiler. Sonuç  keşke böyle olmasaydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

LARİSSA AİLESİ ÇOK ÜZGÜN

Larissa Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, De Nigris, sabahın erken saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Larissa'daki Üniversite Hastanesi'ne getirildiği sırada öldüğü açıklanan 31 yaşındaki futbolcunun, kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi.

"Larissa ailesi, Meksika Milli Takımı'nın da formasını giyen De Nigris'in trajik ölümüne ağlıyor" denilen açıklamada, kulüp yönetiminin, teknik kadronun, oyuncuların, De Nigris'in ölümünden duyduğu üzüntüye yer verildi.

Meksikalı futbolcunun eşi Sonia ve 5 yaşındaki kızı Miranda'ya da taziyelerini bildiren kulüp yönetimi, futbolcunun ölüm nedeninin, Larissa'daki General Academic Hospital'da yapılacak otopsi sonrasında belli olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Meksika milli formasını 16 kez giyen De Nigris, Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da
oynamış, Ağustos ayında Türkiye'deki son kulübü Ankaragücü'nden Larissa'ya transfer olmuştu.

UYKUSUNDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

De Nigris'in uykusunda kalp krizi geçirdiği, eşinin olay üzerine hemen hastaneye kaldırdığı Meksikalı oyuncunun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

De Nigris ülkemizde oynadığı sırada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı TamSaha Dergisi'nden Barış Mutlu'ya şu röportajı vermişti:

Öncelikle Antonio de Nigris'i bize biraz anlatır mısın?

Meksika Monterrey'de 1978'de dünyaya geldim. Bir kız ve iki erkek kardeşim var. Erkek kardeşim Meksika'nın en ünlü pop starlarından Alfonso de Nigris. Diğer kardeşim Aldo ise Meksika Birinci Ligi takımlarından De la Cruz'da futbol oynuyor. Babam emekli bir muhasebeci, annem de ev hanımı. Babam şu an yanımda. Türkiye'ye beni ziyarete geldi. Eşim Sonya ve 3 yaşımdaki kızım Miranda şu an tatil için Meksika'da bulunuyor.

Haberin Devamı

Meksikalı bir çocuk olarak futbola ilgin nasıl başladı?

Aslında gençken futbol oynamıyordum. Amerikan futbolu oynardım. 8-10 yaşları arasında amatör olarak Amerikan futbolu oynadım. Ardından 5 yıl kadar da tenis oynadım. Gençler dalında Meksika'da birinciliğim var. Ayrıca Meksika adına Davis Cup'a katıldım. Futbol için beni bir takıma çağırdılar, denediler ve beğendiler. Monterrey'de bulunan ve Meksika İkinci Ligi yani Primera A'da mücadele eden Tigres'te bir sezon oynadım. Daha sonra 1. Lig takımlarından Monterrey'e geçtim ve bir sezon da orada oynadım.

Meksika'da futbola olan ilgiden bahseder misin? Genç yeteneklere gerekli imkânlar sağlanıyor mu?

Haberin Devamı

Meksika'da futbol çok popüler. Hatta en popüler spor dalı. Futbolculara da çok değer veriyorlar. 1. Lig takımlarında genç futbolcular için oldukça iyi imkânlar sunuluyor.

Meksika futbolu deyince senin aklına kim geliyor?

Tartışmasız en iyi Meksikalı futbolcu Hugo Sanchez. O benim için tek isimdir.

Genç futbolcular arasında yıldız adayları var mı Meksika'dan?

Barcelona'da oynayan Giovani dos Santos Ramirez çok iyi bir futbolcu. Gelecekte de çok iyi şeyler bekliyorum ondan.

Birçok ülkede futbol oynadın. Futbol kariyerinden bahseder misin?

Monterrey'de bir sezon oynadıktan sonra, ABD takımı olan America'ya geçtim. Oradan da İspanya'nın Villarreal takımına transfer oldum.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'de hangi oyuncuları beğeniyorsun?

Alex birlikte oynadığı forvet oyuncularına çok iyi paslar veriyor. Onunla aynı takımda oynamak isterdim. Delgado'yu ve Gökdeniz'i çok beğeniyorum. Gaziantepspor'da Zurita da oldukça iyi bir oyuncu.

Kendi futbol stilini nasıl tanımlıyorsun?

Kesinlikle olumlu bir düşünce yapısına sahibim. Hava toplarında çok etkiliyim. Alan boşaltarak yanımda oynayan futbolcuya iyi imkânlar yaratırım. Dar alanda tekniğimin de iyi olduğunu ve şut kabiliyetimin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında her zaman savaşçıyım.

Futbolun dışındaki hayatında neler yapıyorsun?

Kızım Miranda hayatımızın büyük kısmını kaplıyor. Futbol dışında Amerikan futbolu ve tenisi seviyorum. Meksika'ya gittiğimde sıkça tenis oynuyorum.

Fenerbahçe maçında attığın golden sonra maske takman oldukça tartışıldı. Maske neyi simgeliyordu?

Maske takmayı seviyorum. Futbol da bir şovdur. Bizim orada çok popüler bir dövüş sanatı var. Kökü Azteklere dayanan bu dövüşün simge ismi El Santo'dur. Taktığım maske de onun maskesiydi. Benim favori dövüşçüm El Santo.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!