Görmedin mi?

Güncelleme Tarihi:

Görmedin mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1997 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Bizler Steaua Bükreş'in iyi takım olduğunu belirttik, ama kime? F.Bahçe'nin lig maçlarında kazanırken bile kötü oynadığını belirtik, ama yine kime? Benim bay monşer, yeniden Amerika'yı keşfedercesine, F.Bahçe savunmasını büyük bir özenle 5 kişilik bir bloktan oluşturup, orta sahayı 3 kişi ile görevlendirince, hani neredeyse rakip Steaua'ya ‘‘Gel bana gel, kaleme goller at’’ dercesineydi. Peki be monşer, biz ilk maçta görmedik mi acaba, bu Rumenlerin oyun anlayışındaki en iyi futbol kurgusunun orta sahalarında olduğunu? Biz gördük de, sen ne hikmetse görememişsin. Yazık ki, ne büyük yazık. Kemalettin, Tayfun ve Okocha, Rumenlerin en iyi futbolcularından oluşan orta sahalarına karşı 3 kişiyle ne yapabilirlerdi ki? Zaten ne yaptıkları da ortada. Skor tabelasına bakacak olursak, fazla yerden yere vurmamıza da gerek kalmıyor sanırım.

Rumen takımı orta saha egemenliğini elini kolunu sallaya sallaya kurarken, Militariu ve Ciocou ile iki kez kalemizi golle ziyaret eden oldular. İlk yediğimiz golde kaleci Rüştü'nün hatası yoktu bence, ama ikinci golde sorumsuzca kalesini terketmesiyle gemisini terkeden kaptan olarak gösteriyorum.

Haa, Fenerbahçe'nin pozisyonları yok dersek yalan olur.Fenerbahçe'ye şanssız dersek gerçekten doğru olur. İlk yarıdaki Okocha'nın gollük şutunun direkten dönmesi elbette Fenerbahçe'nin şanssızlığı. Boliç'in ikinci yarıdaki kafa golü sadece umut ışığı yaktı. Şimdi yazımı noktalarken, hani şu Steaua Bükreş takımı bazı bilen veya bilginçlik taslayanlar vardı ya, hani tek dişi kalmış canavar diye gösteriyorlardı, hatta ahı gitmiş vahı kalmış diyorlardı, halt etmişler. Futbol ukalası ulema, dışarıdan gazel okuma bir daha. Eğer sevinçten havalara uçuyorsan şimdi bulunduğun yerde kına yak derim sana.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!