Görme Engelliler Dünya Oyunları Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Görme Engelliler Dünya Oyunları Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 17:51

Uluslararası Görme Engelliler Birliği ve Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Görme Engelliler Dünya Oyunları'nın Pazar günü Antalya'da start alacağını söyledi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Mesut Dedeoğlu, Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan Görme Engelliler Dünya Oyunları'nın 3-10 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılacağını bildirdi.

Dedeoğlu, şunları söyledi:
“3 Nisan'da Antalya'da başlayacak Görme Engelliler Dünya Oyunları'na 65 ülkeden 2 bin 500'e yakın sporcu katılacak. Şampiyona 80 ülkeden canlı yayınlanacak. Şampiyona 3 Nisan Pazar günü Kepez Spor Salonu'nda Sertab Erener konseri ile start alacak. Şampiyona judo, goalball, atletizm, yüzme, B1 futsal (hiç görmeyenler), B2-B3 futsal (çok az görenler), powerlifting (ağırlık kaldırma), satranç olmak üzere toplam 8 kategoride gerçekleştirilecek. Bu şampiyonada goolbaal erkek ve goalball kız maçları Kepez Spor Salonu'nda, judo, Dilek Sabancı Spor Salonu'nda, atletizm ve futbol B1 karşılaşmaları İl Spor Müdürlüğü tesislerinde, futsal B2-B3 karşılaşmaları Kumluca Spor Salonu'nda, halter, Kemer Spor Salonu, yüzme, Alanya Kapalı Yüzme Havuzu ve satranç ise Göynük'teki Queen Elizabet Hotel salonunda yapılacak.”

Şampiyonada birçok dalda çok sayıda madalya beklediklerinin altını çizen Dedeoğlu, atletizm, yüzme, judo ve goalball şampiyonalarına bayan ve erkek kategorilerinde katılan sporcuların, Londra 2012 Paralimpik Oyunları için kota imkanı bulacağını, Dünya Oyunları'nın kapanış töreninin ise 10 Nisan Pazar günü Queen Elizabet Hotel'de Hüsnü Şenlendirici'nin konseri ile sona ereceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!