"Gönüllü" başarı...

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü başarı...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 11:20

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı'nı dünya şampiyonluğuna ulaştıran teknik direktör Ali Metin, ekibiyle birlikte, para almadan görev yapıyor.

“Gönüllülük” esasına dayalı olarak çalışan, İşitme Engelliler (A) Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, Ankara'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda, takımının finalde Mısır'ı yenerek şampiyonluğa ulaşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Metin, yaptığı açıklamada, 2008 yılında Yunanistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın finalinde, Almanya'ya şanssız bir şekilde yenildiklerini ve ikincilikle yetindiklerini hatırlattı.

Ankara'da gerçekleştirilen şampiyonada hedeflerini “şampiyonluk” olarak belirlediklerinin altını çizen Metin, “Öncelikle 2008 yılındaki şampiyonada elde ettiğimiz ikinciliğin şans olmadığını göstermek istiyorduk. Oyuncularım da bunun bilinciyle gerçek güçlerini ortaya koydular ve şampiyonluğa uzandılar. Bundan büyük bir mutluluk yok” dedi.

İşitme Engelliler Milli Takımı ile ilk tanışma

Metin, kendisinin profesyonel futbol liglerinde teknik direktör olarak görev yapabilecek prolisansa sahip olduğunu ve daha önce bir çok takımda görev yaptığını dile getirdi.

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş'ın 2006 yılında kendisine yaptığı davetle (A) Milli Takımın başına geçtiğini belirten Metin, o günden bu güne takımın başında teknik direktör olarak bulunduğunu ifade etti.
Ali Metin, görevini “gönüllülük” esasıyla sürdürdüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Benim ve teknik ekibimin buradan bir gelirimiz yok. İşin içine girince engelli sporcularla çalışmak çok hoşuma gitti. Kendimize göre bir programımız vardı, onları uyguladık. Ardından da oyuncularımızla iyi bir iletişim kurduk ve sonunda da başarı geldi.”

“2 ayda işaret dilini öğrendim”

Teknik direktör Metin, milli takımda göreve başladığında oyuncularla iletişim kurması için federasyon tarafından kendisine tercüman görevlendirildiğini anlattı.

Tercüman ile 2 ay çalıştığını ifade eden Metin, şunları kaydetti: “2 aylık sürede tercüman baktım ki, bizim enerjimizi oyunculara aktaramıyor. Biz hararetli konuşuyoruz, maçın temposunu anlatıyoruz ama tercüman duyarsız. Bunun üzerine 'kardeşim seninle çalışmıyorum' dedim ve işaret dilini öğrenmeye karar verdim. Önceleri çok zorlandım ama 2 ayda işaret dilini öğrendim. Oyuncularımla birebir konuşmaya başladım. İsteyince her şey oluyor. Ben bu işe gönül verdim. 6 yılda bir dünya şampiyonluğu, bir de ikinciliği yaşadım.”

Metin, teknik direktör olarak kendisinin de hedeflerinin olduğunu, profesyonel liglerde iyi bir takım çalıştırmak istediğini, ancak hangi takımda olursa olsun İşitme Engelliler Milli Takımı'nı da hiç bir zaman bırakmak istemediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!