Gönüllerimizin şampiyonusun

Güncelleme Tarihi:

Gönüllerimizin şampiyonusun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2002 01:55

Rüştü'nün devleştiği karşılaşmada 70 milyonun kalbi ay yıldızlılarla birlikte attı.

Hop oturup hop kalktık. Ronaldo'nun 49. dakikadaki golüyle üzüntüye boğulduk.

Şenol Güneş'in aslanları finali kaçırdı ama oynadıkları başarılı futbolla gönüllerde taht kurdu. Ayakta alkışlandı. 29 Haziran Cumartesi günü G.Kore'yi devirip, dünya üçüncülüğüne kilitlendi.

17. Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ve adından bahsettiren Milli Takımımız, grupta yenildiği Brezilya'ya bir kez daha yenildi, finale veda etti: 1-0 Dünyanın en büyük 4 takımından biri olarak tarihe geçen oyuncularımız herkesin takdirini kazanırken dünkü maçın yıldızı Rüştü oldu. Tecrübeli file bekçisi kurtarışlarıyla farklı yenilgiyi önledi.

RÜŞTÜ DEVLEŞTİ

6. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza alanı önünde yerden sert şutunda, Marcos gole izin vermedi. 20. dakikada Fatih'in sağ taraftan yaptığı ortada Alpay, topu kafayla başarılı bir biçimde köşeye gönderdi. Ancak bu pozisyonda Marcos, son anda köşeden topu kornere gönderdi. 21. dakikada Rüştü mutlak golü çıkardı. Ronaldo'nun pasıyla buluşan Cafu, köşede Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun uygun pozisyonda yaptığı vuruşunda Rüştü, yatarak topu kornere çeldi.

23. dakikada Rivaldo ceza alanı dışından oldukça sert vurdu. Rüştü'nün göğsünden seken top Ronaldo'nun önüne düştü. Ancak Rüştü, bu oyuncunun vuruşunda, gole izin vermedi. 37. dakikada Rivaldo‘nun ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruşta, Rüştü’yü geçen top az farkla yandan auta çıktı. 43. dakikada R.Carlos, önüne atılan uzun topla buluşup ceza alanına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda, topu Rüştü kontrol etti. 45. dakikada Carlos’un sol taraftan ceza alanına yaptığı ortada, topa Rüştü müdahale etti. Dönen top Edilson‘un önünde kalmadan Rüştü, topu bir kez daha tokatladı ve sonra da savunma topu uzaklaştırdı. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle kapandı.

TALİHSİZ AN

49. dakikada Ronaldo‘nun ayağının ucuyla yerden vuruşunda, top Rüştü'nün müdahalesine karşın yan direğin içine çarpıp ağlara gitti: 1-0. 57. dakikada Ronaldo'nun pasıyla buluşan Edilson, Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Son anda araya giren Fatih, bu oyuncunun vurmasına engel oldu ve topu kornere attı. 80. dakikada Hasan Şaş'ın faulden arka direkte bulunan Hakan Şükür'e gönderdiği topu bu oyuncu yatarak tamamladı. Ancak Marcos gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi.

STAT: SAİTAMA


HAKEMLER......................................


Kim Milton Nielsen (**) (Danimarka)

Maciej Wierzbowski (**) (Polonya)

Igor Sramka (**) (Slovakya)



TÜRKİYE


1 Rüştü (***)

4 Fatih (***)

3 Bülent (***)

5 Alpay (***)

22 Ümit (**)

13 (Dk.74 Mustafa **)

8 Tugay (***)

10 Yıldıray (***)

6 (Dk.88 Arif )

18 Ergün (***)

21 Emre (***)

17 (Dk.62 Ilhan *)

11 Hasan (***)

9 Hakan Şükür (***)



BREZİLYA


1 Marcos (***)

3 Lucio (**)

5 Edmilson (***)

4 R.Junior (**)

2 Cafu (***)

8 G.Silva (**)

15 Kleberson (**)

13 (Dk.85 Belletti )

6 R.Carlos (***)

10 Rivaldo (****)

9 Ronaldo (****)

21 (Dk.68. Luizao **)

20 Edilson (**)

17 (Dk.75 Denilson **)


SARI KARTLAR:

Dk.41 Gilberto Silva, Dk.59 Tugay, Dk.90 Hasan


GOL: Dk.49 Ronaldo
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!