'Gönlümde Aslan yatıyor'

Güncelleme Tarihi:

Gönlümde Aslan yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 17:10

San Antonio Silver Stars forması giyen Becky Hammon, İstanbul’u çok sevdiğini belirtirken, “Bir çok kez görüşmemize rağmen G.Saray’la yolum kesişmedi. Euroleague şampiyonu G.Saray’da oynamak benim için iyi olurdu” dedi.

Haberin Devamı

RUS Milli Takımı’nda oynayan ABD’li yıldız Becky Hammon’dan Galatasaray itirafı geldi... Daha önce adı sık sık sarı kırmızılı kulüple anılan dünyanın sayılı kadın guardlarından Becky, “Menajerim Galatasaray’la hep iyi ilişkilere sahipti. İstanbul’u seviyorum, harika ve büyük bir şehir ama bir türlü Galatasaray’la yollarımız kesişmedi. Euroleague’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’da oynamak benim için çok iyi olurdu” dedi.

‘TÜRKİYE LİGİ ÇOK İYİ DURUMDA’


WNBA’de San Antonio Stars forması giyen Becky Hammon, “Kadın basketbolunda Türkiye çok iyi bir konumda. Kesinlikle dünyanın en iyi liglerinden biri. Euroleague’de iki Türk takımının final oynaması da bunun en önemli ispatı. Tek eksiğin taraftar olduğunu düşünüyorum. Türk taraftarlar erkeklere olduğu gibi kadın takımlarına da destek versin” diye konuştu.

Türk taraftarların sadece erkek takımlarına değil, kadın basketbolculara da destek vermesini isteyen Becky Hammon, teleröportajda Hürriyet’e şunları söyledi...

Haberin Devamı

‘AMERİKAN RÜYASI’NIN GÖZARDI EDİLEN KESİMİNDENDİM

- Güney Dakota’da büyüdüm. Ve küçük bir çocukken bile bana verilen şansı en iyi şekilde kullanmak için çok çalıştım. Kariyerim harikaydı. İtibar kazandım, insanlar tanıdım ve küçük bir çocukken hayalini kurduğumun çok ötesinde bir deneyim elde ettim. Kariyerim benim için büyük bir lütuf. Umarım ben de yeteneğimle diğer insanları mutlu etmişimdir. ‘Amerikan rüyası’nın gözardı edilen kesiminde sıkı çalışma ve kararlılıkla buraya geldim
- Ben çok küçükken babam ve kardeşim, ikisi de basketbol oynuyordu ve bu oyuna tutkuyla bağlıydı. Kardeşim ve onun arkadaşlarıyla ön bahçemizde sayısız maçlar oynadım. Bu maçlar erkeklere karşı nasıl oynanması gerektiğini öğrendiğim sınavlardı.

- Favori basketbolcum Michael Jordan. Kadınlara gelince bir çok favori basketbolcum var. Uzun uzun saymak istemiyorum.

KENDİ ÜLKEM BENİ İSTEMEDİ

- Benim Rusya’yı seçmem onları için hiçbir zaman konu olmadı çünkü kendi milli takımım beni istemedi. Bu sebeple de ben, beni isteyen bir takım için yani Rusya için oynadım. Ve söylemem lazım ki bu hayatta verdiğim en iyi karadı...

Rusya’da oynamak bana, hiçbir yerde elde edemeyeceğim tecrübe, fırsat ve arkadaşlığı verdi. Bu sebeple Rus kızlara, onlarla oynamama izin verdikleri için teşekkür ediyorum.
- Okumayı, balık tutmayı, dalış yapmayı, sülün avlamayı ve gitar çalmayı seviyorum. Doğadaki outdoor aktivitelerin bir çoğundan hoşlanıyorum. Ve tabii ki Amerikan futbolu izlemeye bayılıyorum.
- Emekli olduktan sonra bir çok farklı sporları deneyebilirim. Softbolu, futbolu, golfü ve kaymayı seviyorum. Basketbol sözleşmelerim ise yapabileceklerimi kısıtlıyor.
WNBA’de bütün oyuncular çok hızlı ve yetenekli. Sürat ve güç bütün oyuncularda üst seviyede.

Haberin Devamı

BECKY HAMMON KİMDİR?
Doğum Tarihi: 11 Mart 1977
Ülkesi: ABD
Milli Takımı: Rusya
Boy: 1.68 m.
Kilo: 62 kg.

WNBA KARİYERİ
New York Liberty 1999-2006
San Antonio Silver Stars: 2007-

WNBA DIŞI KARİYERİ
T.Rovereto: 2001-02
R.Ecopolis: 2006-07
CSKA Moskova: 2007-09
R.Valencia: 2009-10
Orenburg: 2010-11
Spartak: 2011-12

BAŞARILARI
WNBA ALL STAR 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2011

Becky Hammon, Rusya Milli Takımı ile 2008 Pekin Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!