Golf gelirleri futbolla yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Golf gelirleri futbolla yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 11:34

Amerika Birleşik Devletleri'nde geniş bir kitle tarafından oynanan ve ekonomik katkısı nedeniyle büyük öneme sahip olan golf sporunun turnuva gelirleri, futbolun büyük turnuva gelirlerine eşit.

Haberin Devamı

Konu hakkında Amerika'da Florida Üniversitesi tarafından yapılan araştırma kapsamında, futboldaki Dünya Kupası ile golfteki The Masters Turnuvası'nın aynı önemde ve büyüklükte olduğu bildirildi.

Araştırmada, golf turnuvalarının yarattığı bölgesel ekonomik etkiyi göstermesi açısından önemli turnuvalardan birisi olan ve San Francisco'da 47 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen, The Amerikan Express Championship organizasyonunun San Francisco, San Mateo, Alameda, Contra Costa, Santa Clara, Marin, Sonoma, Solano ve Napa Counties'i içine alan California Eyaleti'ne olan 6 günlük ekonomik etkisinin, 31.6 milyon dolar satış geliri, 20.2 milyon dolar katma değer etkisi, 14 milyon dolar işçilik kazancı, 2 milyon dolar dolaylı vergi ve 369 kişiye istihdam imkanı yarattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Aynı araştırmada, 2007 yılında İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen ve 47 bin kişinin izlediği UEFA Kupası final maçı organizasyonunun bölgeye olan ekonomik etkisinin 16.3 milyon avro satış geliri, 187'si Glasgow içi, 33'ü Glasgow dışı olmak üzere toplam 220 kişiye de istihdam sağladığı belirtildi.

Araştırmada ayrıca, 2006 yılında düzenlenen Ryder Cup golf turnuvasının ise bölge ekonomisine katkısının 240 milyon avro olduğuna da yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!