Golcü kaleciler

Güncelleme Tarihi:

Golcü kaleciler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Paraguaylı file bekçisi, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun araştırmasında 47 golle en çok gol atan kaleci oldu. Listedeki 6 kaleciden 5'i Güney Amerika'dan.

DÜNYADA tüm zamanların en golcü kalecisi Paraguaylı Jose Luis Felix Chilavert oldu. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun araştırmasında, 34'ü penaltıdan 47 gol kaydeden CA Velez Sarsfield'de forma giyen Chilavert ilk sırayı alırken, Kolombiyalı Rene Higuita ile Meksikalı Jorge Campos 40'ar golle ikinciliği paylaştı.

Kalecilerin oynadıkları uluslararası, ulusal ve lig maçlarının gözönüne alındığı araştırmada, attılan gollerin büyük bir bölümünün penaltı atışlarından elde edildiği gözlenirken, Campos tam tersi bir grafik çizdi. Universitario de Nuevo Leon takımındaki Campos, 40 golün sadece 9'unu penaltılardan attı.

İlk 5'teki 6 kalecinin 5'inin Güney Amerika'dan olması dikkat çekerken, sadece Hamburg'da oynayan Alman Butt, bu kıta dışında listeye giren tek kaleci oldu. Listedeki 6 kaleciden 5'i faal futbol yaşamlarını sürdürürken, sadece 5. sırada bulunan Kolombiyalı Alejandro Sinisterra, futbol yaşamını noktaladı. Sinisterra, gollerini 1959-1968 yılları arasında attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!