Gladbach’ta Başrol İlkay’ın

Güncelleme Tarihi:

Gladbach’ta Başrol İlkay’ın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 14:31

Almanya’da 18. hafta maçlarında Dortmund haftanın yıldızı oldu. İlkay Gündoğan, bir asist bir gol ve direkten dönen bir şutuyla yıldızlaştı.

Haberin Devamı

Almanyla birinci lig karşılaşmalarının 18. haftasında Dortmund çok iyi bir çıkış yaptı. Deplasmanda Gladbach’a karşı oynanan maçta İlkay Gündoğan, Marco Reus ve Henrich Mchiterjan maçın yıldızları oldu.

Reus, 41. dakikada İlkay’ın verdiği pası değerlendirdi ve birinci devrenin ilk golünü kaydetti. İkinci devrede 50. dakikada Mchiterjan Dortmund’un ikinci golünü kaydetti. Ancak 8 dakika sonra Gladbachlı Raffel attığı golle, maç henüz ortada mesajını verdi. 75. dakikada İlkay Gündoğan skoru belirledi ve sezonun ilk golünü attı.

İki dakika sonra İlkay Gündoğan ikinci kez kaleyi yokladı ve sert şutu direkten döndü. Sahadan 3-1 galip ayrılan Dortmund 41 puanla ikinci sırada ve lider Bayern Münih’i 8 puan arayla takip ediyor. Deplasmanda Hoffenheim’a karşı oynayan Bayer Leverkusen’i Ömer Toprak kurtardı. 1-0 yenik durumdaki Leverkusen, Ömer Toprak’ın 75. dakikada attığı kafa golüyle beraberliği yakaladı ve deplasmandan bir puanla döndü.

Ömer Toprak sezonun ilk golünü kaydederken, rakip oyuncu Süle ile kafa kafaya çarpıştı ve 11 dakika sonra oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bayer Leverkusen 28 puanla ligin 5. sırasında. Birinci ligin yeni takımı ve Ramazan Özcan’ın kaleyi koruduğu İngolstadt ise Yunus Mallı’nın Mainz takımını ağırladı.

İngolstadt 41. dakikada Hartmann’ın penaltıdan attığı golle maçı 1-0 galip bitirdi ve 23 puanla 10. sıraya oturdu. Halil Altıntop’lu Augsburg ise ligin en güçlü takımlarından Hertha Berlin’le deplasmandan 0-0 berabere ayrıldı. Haftanın en iyi çıkışını ise Galatasaray’dan ayrılan Kevin Grosskreutz’un, ligin düşme hattındaki Stuttgart yaptı. Grosskreutz gerçi gol atmadı, ama Köln’ü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Son sıradaki Hannover, Darmstadt karşısında da bir etkinlik gösteremedi ve 2-1 yenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!