Gitara adanmış bir festival

Güncelleme Tarihi:

Gitara adanmış bir festival
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

Gitarın büyük isimlerinin buluştuğu ‘‘Cemal Reşit Rey Konser Salonu I. Uluslararası Gitar Festivali’’ bugün başlıyor. 11 Ocak'a kadar sürecek bu festivalde klasik gitarın yanı sıra caza da yer verilmiş ve değişik müzikal renkler bir araya getirilmiş.

I Uluslararası Gitar Festivali'nin açılışını bugün saat 19.30'da Perulu genç gitarist Jorge Cabellero yapıyor. Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın eşlik edeceği sanatçı, başarısını aldığı birçok uluslararası ödülle kanıtlamış.

Festival'de yarın ve pazar günü konser verecek sanatçılarsa günümüzün en çok konuşulan klasik gitar virtüozlarından Çek sanatçı Vladimir Mikulka, ülkemizin yetiştirdiği gitar ustalarından Ahmet Kanneci ve Hasan Cihat Örter.

Vladimir Mikulka yarın saat 19.30'ki konserinde Villa-Lobos, Turina, Albeniz, Tarrega, Rodrigo ve Barrios'un eserlerini seslendirecek. Ahmet Kanneci ise Pazar günü saat 17.30'da Bach, T. Erdener, E. Korkmaz ve E. Bayraktar'ın bestelerini çalacak. Pazar günü saaat 20.00'de konser verecek olan Hasan Cihat Örter'den kendi bestelerinin yanı sıra Tarrega, Albeniz ve Paganini dinleyebilirsiniz.

Ayrıca kendine özgü çalış tekniğiyle tanınan ve Chat Baker, Stephane Grapelli, Charlie Mingus, Benny Goodman gibi müzik devleriyle çalışan Philip Catherine de Gitar Festivali'nin konuklarından. Philip Catherine festivale Philip Catherine Üçlüsü ile katılacak.

Festival'e katılacak diğer sanatçılarsa uluslararası gitar festivallerinin çok yakından tanıdığı Paganini Yarışması Büyük Ödülü ve Yehudi Menuhin Vakfı ödülü sahibi Philippe Villa, ünlü mezzosoprano Maria Cecilia Toledo eşliğinde Gruber&Maklar gitar ikilisi ve günümüzün üst düzey sanatçılarından biri kabul edilen, bir müzisyen olarak üstün nitelikleri sayesinde 1997 yılında ‘‘Londra Kraliyet Müzik Akademisi’’ üyeliği unvanıyla onurlandırılan David Russell.

Bilet fiyatları: Açılış konseri 6 ve 5 milyon, Vladimir Mikulka konseri 3 ve 4 milyon, Ahmet Kanneci ve Hasan Cihat Örter'in konserleri 3 ve 4 milyon.

Biletler CRR gişesinde (0212 232 98 30), Biletix satış noktalarında ve Biletix Çağrı Merkezi'nde (0216 454 15 55)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!