Gerets:Seneye de inşallah

Güncelleme Tarihi:

Gerets:Seneye de inşallah
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 00:53

Belçikalı hoca, "Sonunda biz şampiyon oluyorsak, F.Bahçe’ye iki maçta da yenilmemizin önemi yok. Önümüzdeki sezon F.Bahçe’yi yenerek şampiyon olacağız" dedi.

G.SARAY’ı çalıştırdığı ilk sezonda sarı kırmızılı takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Eric Gerets, zaferin kesinleşmesinden sonra keyif purosu yakarken, gelecek sezon 100. yılını kutlayacak F.Bahçe’ye gözdağı verdi. "Şampiyonluk bu olaya inananlar ve çalışmayı sonuna kadar sürdüren kişilerin ürünüdür" diyen Belçikalı hoca, şunları söyledi: "Hem futbolcu, hem de antrenör olarak şampiyonluklar yaşadım. Ancak, bu sonuncusu gerçekten çok güzeldi. Çok çok zor bir sezondu. Çok çalışarak bu işleri başarabildik. Sezon boyunca sorunlarımız oldu. Hepsinin üstesinden gelerek hedefimize ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyum.

Tek başarısızlık

Sonunda biz şampiyon oluyorsak, Fenerbahçe’ye iki maçta da yenilmemizin önemi yok. Bir şey fark etmez. Ama önümüzdeki sezon (F.Bahçe’nin 100. yılında) ezeli rakibimizi yenerek şampiyon olacağız. Sezonun bütününe baktığımızda sadece bir başarısızlığımız var. O da UEFA Kupası’ndan elenmemizdir. Onun dışında her şey tamamen çok iyi geçti.

Rekorla gelen zafer

SEZONU 83 puanla tamamlayarak 3 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray, tarihinin en yüksek puanına ulaşarak rekor kırarken teknik direktör Erik Gerets, bu performansıyla Fatih Terim’i geride bıraktı. Sarı kırmızılı ekip, teknik direktör Fatih Terim döneminde üst üste 4 şampiyonluk yaşadığı serinin ilk sezonu olan 1996-1997 sezonunda, 82 puana ulaşarak rekor kırmıştı. Belçikalı hoca, Terim’i 1 puanla geçmeyi başardı. Öte yandan Erik Gerets, 48 yıllık lig tarihinde G.Saray’ın başında şampiyonluk gören 9. teknik adam oldu. G.Saray’ı şampiyonluğa taşıyan teknik adamlar şöyle: Gündüz Kılıç, Toma Kaleperoviç, Brian Birch, Jupp Derwall, Karl Heinz Feldkamp, Rainer Hollman, Fatih Terim, Mircea Lucescu ve Erik Gerets.

Fatih Gökşen şok geçirdi

DENİZLİSPOR-F.Bahçe maçının son 15 dakikasını Ali Sami Yen Stadı’nda televizyondan izleyen G.Saray yöneticisi, Fatih Gökşen, bu karşılaşmanın sona ermesinin ardından adeta şok geçirdi. Basın tribününde televizyonu izlediği bölümde oturup kalan ve arkadaşlarına sarılarak hıçkırıklara boğulan Gökşen, uzun süre kendisine gelemezken, daha sonra yanındaki arkadaşlarının desteği ile soyunma odasına gittiği görüldü. Bu arada Denizlispor maçında ev sahibi ekibin attığı golden sonra Ali Sami Yen Stadı’nın kapalı tribünün önünde bulunan demirlere yüklenen sarı kırmızılı taraftarlar burada hasar oluşturdular. Maçın bitimiyle birlikte sahaya girmek isteyen taraftarlar, bu demirleri tamamen parçaladılar.

Sezer ve Arınç’tan kutlama telgrafı

BAŞTA Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Bülent Arınç olmak üzere devletin üst düzey yöneticileri, G.Saray’ın şampiyonluğunu yayınladıkları mesajlarla kutladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’a gönderdiği kutlama telgrafında şu ifadelere yer verdi: "Galatasaray’ın, Birinci Süper Futbol Ligi 2005-2006 sezonu şampiyonu olması nedeniyle sizi, bu başarıda emeği geçen futbolcuları, teknik kadroyu, yöneticileri ve taraftarlarınızı kutlar, esenlikler dilerim."

Kayseri’ye karşı 11’de 11 yaptılar

GALATASARAY’ın 3-0 yenerek şampiyonluk vizesini aldığı Kayserispor’a karşı İstanbul’da boşu yok. Sarı kırmızılılar, lig tarihi boyunca kendi sahasında Kayserispor ile oynadığı 11 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Oynanan 11 karşılaşmada rakibine 37 gol atan Galatasaray kalesinde sadece 8 gol gördü. Öte yandan Galatasaray bu sezon kendi sahasında en çok maç kazanan (17 maçın 15’i) takım unvanını da elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!