Gençlik iksiri mi buldunuz

Güncelleme Tarihi:

Gençlik iksiri mi buldunuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:53

Abdullah Avcı, koşan, savaşan, mücadele eden bir takım kurmuş. Sercan’ı çok beğendim. Volkan müthiş bir kaleci. Arda ile Emre’nin kalitesi ortada. Türk Milli Takımı’nı çok beğendim.

Haberin Devamı

NE yapsak, ne etsek olmuyordu... Kazanmak şöyle dursun, uzun süredir gol bile atamıyorduk Portekiz’e. Kadrosunda dünyanın en önemli yıldızlarını barındıran Euro 2012 yolcusuna karşı şanssızlığımızı önceki gece Lizbon’da kırdık. Abdullah Avcı’nın yeniden oluşturduğu ay yıldızlılarımız, Benfica’nın sahası Estadio da Luz’da karşılaştığı güçlü rakibini 3-1’lik skorla devirmeyi başardı.

57 yıl sonra yenip, 47 yıl aradan sonra gol atmayı başardığımız Portekiz Milli Takımı’nın hocası Paulo Bento, ay yıldızlılarımıza hayran kaldı.  Portekizli teknik adam maçtan sonra Hürriyet’e, “Koşan, savaşan, mücadele eden bir takımınız var. Gençlik iksirini mi buldunuz?” diyerek  şaşkınlığını dışa vurdu. Kendi sahalarında aldıkları  yenilgi nedeniyle bir hayli üzgün olduğu gözlerinden okunan, bunu sözlerine de yansıtan Bento, “Biz kötü bir takım değiliz. Sadece yorgunduk” demekten de kendini alamadı.
Paulo Bento, 3-1’lik yenilginin nedenlerini şöyle sıraladı...

Haberin Devamı

1- Mazeret aramıyorum ama yorgunduk

Mazeret üretmek istemiyorum ama biz bu maça yorgun çıktık. Bir gün önce senin de izlediğin gibi, öğle saatlerinde 35 derecede kültür-fizik ve toplu çalışma yaptık. Maç sabahı da bir çalışmamız oldu.

2- Küçük görmenin bedelini ödedik

Türkiye’ye karşı hep kazanıyorduk. Bu yüzden bizimkiler, sizin takımı biraz küçümsedi. Bunun bedelini de yenilgiyle ödedik. Kim olursa olsun rakibe saygı duymak gerekir.

3- Sercan’ı çok beğendim, Volkan müthiş

Genç oyuncuların çoğunlukta olduğu bir takımınız var. Kanatlarda ve orta alanda etkiliydiniz. Sercan’ı çok beğendim. Volkan müthiş bir kaleci. Arda ile Emre’nin kaliteleri ortada. Diğer oyuncular da etkili.

4- Maçta sadece 20 dakika  baskılıydık

Basit hatalar yaptık. Çok top kaybettik. 90 dakikanın yalnızca 20 dakikalık bölümünde baskı kurabildik. Avrupa Şampiyonası öncesi oyuncularım riske girmedi. Sakatlanma riskine karşı tedbirli oynadılar.

Gerçek yerime dönünce golleri de sıraladım

Hocalarım bana en uçta görev verdi. A.Gücü’nde de böyle oynuyordum. İlk golde Sercan’ın katkısı çok büyük. Bana sadece dokumak kaldı.

Haberin Devamı

ATTIĞI iki nefis golle Portekiz galibiyetinde başrolü oynayan Umut Bulut,  “Abdullah hocam beni, en verimli olduğum bölgede değerlendirdi. Ben de üzerime düşeni yaptım” dedi. Uzun bir aradan sonra şans bulduğu ay yıldızlı ekipte daha çok goller atacağına inandığını söyleyen tecrübeli forvet şunları söyledi:

Rakip kaleye yakın oynayınca...

“Abdullah ve Okan hocalarım beni gerçek bölgemde değerlendirdi. Rakip kaleye yakın olmamı istediler. A.Gücü’nde de böyle oynuyordum. İlk golde Sercan’ın katkısı büyük. Bana o pozisyonda sadece topa dokunmak kaldı. En büyük avantajamız herkesin aynı düşüncede  olması. Bu takım dah büyük başarılara imza atacaktır. Beni yeniden milli takıma kazandırdığı için Abdullah Avcı hocama teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Futbolun içinde olan bir şey

Volkan’a takılan Ronaldo, “Türkiye’ye karşı iyi oynadık. Ancak onlar son vuruşlarda bizden daha iyiydi. Penaltı kaçırmak futbolun içinde olan bir şey” dedi.

SEYİRCİSİ önünde oynadığı maçta A Milli Takımımıza 3-1 yenilen Portekiz’de, takım kaptanı Cristiano Ronaldo, 65. dakikada kaçırdığı penaltı için “Futbolun içinde olan bir şey” yorumunu yaptı. Volkan’ın doğru köşeye uzanarak kurtardığı penaltıyı değerlendiremediği için eleştirilen yıldız futbolcu, maçtan sonra A Bola’ya verdiği demeçte, şunları söyledi:

 “Türkiye’ye karşı iyi oynadık. Fakat onlar son vuruşlarda bizden daha iyiydi. Bu maçı unutarak Avrupa Şampiyonası’na odaklanmalıyı. Ben penaltıdan sıklıkla gol atan bir oyuncuyum. Penaltı kaçırmak futbol içinde olan bir şey.”  Euro 2012’de “Ölüm Grubu”nda bulunan Portekiz, ilk maçında 9 Haziran Cumartesi günü  Almanya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Büyük başarılar  yaşayacağız

Deneyimli futbolcu, Portekiz karşısında attığı gollerle bütün Avrupa futbolunun dikkatini çekti. İleri uçta oynamanın avantajını kullandığını kaydeden Umut, “Büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

Euro 2012’de böyle oynamayacağız

Portekiz  Milli Takımı, sahada bekleneni veremedi. Ancak asla kötü bir takım değiliz. Bu takım gerçek gücünü Euro 2012’de gösterecek. Turnuvanın en iddialı ekiplerinden biri olduğumuzu göstereceğiz. Zaten kadro yapımız ve kalitemiz de ortada.

Milliler Ukrayna maçı için Almanya’da

PORTEKİZ’le yaptığı maçın ardından bu ülkeden ayrılıp Almanya’ya yol alan A Milli Takım’ın programında değişiklik yapıldı.  Dün Lizbon’dan kalkan uçak Ingolstadt yerine Nürnberg Havalimanı’na indi.  Kafile, karayolu ile Ingolstadt’a geçti. TSİ 18.20’da Nürnberg’e iniş yapıp, karayoluyla kamp yapacağı Ingolstadt’a ulaşan ay yıldızlılar, bugün TSİ 18.45’te Audi Sportpark’ta Ukrayna ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!