Gençlerin gelişi “Yıldızlar”dan belli olur

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin gelişi “Yıldızlar”dan belli olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 12:52

Voleybolda geçen yıl hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak tarih yazan Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı, bu yıl da Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazmak istiyor.

Ankara'da 18-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası Finali'ne, TVF Başkent Salonu'nda hazırlanan Genç Milli Takım, 2011 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda altın madalya kazanan Yıldız Milli Takımı oyuncularından oluşuyor.

Genç Kızlar Milli Takımı Antrenörü Suphi Doğancı , geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkleri yaşatmak istediklerini söyledi.

Ankara kampında 1 ayı geride bıraktıklarını anlatan Doğancı, ilk periyodun biraz zor geçtiğini belirterek, “Sporcular kampa fiziksel olarak çok yüklenilmiş şekilde geldi. Çünkü bir sürü turnuva oynadılar. Çok fazla sakatlık vardı. İlk dönem oyuncuların fiziksel hazırlıklarıyla geçti” dedi.

-“Balkan Şampiyonası'nı istediğimiz yerde tamamlayamadık”

Son olarak Balkan Şampiyonası'nda 4. olduklarını ve şampiyonayı istedikleri yerde tamamlayamadıklarını kaydeden Doğancı, “1 aydır çalışıyoruz ve şu an istediğimiz düzeye geldik sayılır. Takımda, A2 milli takımıyla birlikte Avrupa Ligi'ne giden oyuncular da var. A2 takımında, hem genç takımdan hem de ileride A takıma alınması düşünülen oyuncular vardı. Kadromuzu 14 kişiye indirdik ve bu kadro artık değişmeyecek. Kadromuz, Avrupa ve dünya şampiyonu olan Yıldız Milli Takımı'nın aynısı diyebiliriz” diye konuştu.

“En önemli sorun Damla ve Ece'nin sakatılığı”

En önemli sorunlarının, kaptan Damla Çakıroğlu ve geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda en değerli oyuncu seçilen Ece Hocaoğlu'nun sakatlıkları olduğunu ifade eden Doğancı, şöyle devam etti:
“Bu iki önemli oyuncumuz temposunu yeni yeni buluyor. Takım olarak hedefimizin adını daha kamp başlarken koyduk, final oynamak istiyoruz. Her şeyden önce geçen yılki şampiyonluklar geride kaldı. Bunlar genç kategorisi ve burası farklı. Genç kategorisinde henüz final oynayan takımımız yok. Biz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkleri yaşatmak istiyoruz. Rakiplerimizin kadrosu da geçen yılla aynı ama onlar dağılmadılar. Bizim oyuncularımız ise farklı kulüplere gittiler. Başlarda bunun eksikliğini çok yaşadık ama onlar daha hazır gibi gözükse bile biz de yaptığımız antrenmanlarla açığımızı elimizden geldiğince kapattık.”

“Herkes sporu daha öne koymaya başladı”

Özellikle geçen yıl yıldız kategorisinde alınan başarıların çocukları ve aileleri çok motive ettiğini ifade eden Doğancı, özel okulların da bursları artırdığını dile getirdi.
Eğitimin de önemli olduğunu vurgulayan Doğancı, “Bunlar aile ve çocukları motive etti. Herkes sporu daha öne koymaya başladı. Özellikle üniversite hazırlık dönemi, bizim en sıkıntı çektiğimiz dönemlerdir. Çocuklar geri adım atarlardı, artık böyle bir şey yaşamıyoruz. (A) Milli Bayan Takımı'nın elde ettiği başarılarla branşımızın öne çıkması altyapılara da çok olumlu yansıyor. Pasta ne kadar büyük olursa, herkes o kadar mutlu olur” diye konuştu.

“Sırbistan zorlayabilir”

Suphi Doğancı, Avrupa Şampiyonası Finali'nde Fransa, Belçika, Slovakya, Slovenya ve Sırbistan ile birlikte 1. Grup'ta yer aldıklarını belirterek, “Sırbistan, bizi geçen yıl zorlamıştı. Balkan Şampiyonası'nda da bizi yendiler. Bu bakımdan Sırbistan zorlayabilir. Slovakya ve Slovenya gruplarını birinci bitirerek geldiler ama ilk ikiye girip gruptan çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

İtalya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Almanya ve Bulgaristan'ın yer aldığı 2. Grubun daha zorlu olduğunu ifade eden Doğancı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Önemli olan ilk maçımız olan Belçika ile iyi bir başlangıç yapıp Sırbistan'ı da kazasız bir şekilde geçmek. Geçen yıl Ankara seyircisi bizi çok mutlu etmişti. Ankaralılar voleybolu iyi biliyorlar. Bu iş Ankara seyircisiyle bir başka oluyor. Onları yine burada bizi desteklerken görmek istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!