Gençlerbirliği'nden kovuldu, Barça'yı yıktı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliğinden kovuldu, Barçayı yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 10:39

Barcelona'yı 2-1 yenerek büyük sürpriz yapan Rubin Kazan'ın Türkmen teknik direktörü Berdiev, G.Birliği'nden 15 haftada gönderilmişti.

Haberin Devamı

İşte Gökdeniz'in mükemmel golü / Video

Barcelona - Rubin Kazan maçından kareler

Hürriyet Gazetesi'nden Ozan Ermiş'in haberine göre; Barcelona'nın futbol mabedi Nou Camp, önceki akşam sıradışı görüntülere sahne oldu. Bu statta geçen sezondan beri önüne geleni deviren Katalan ekibine ilk yenilgiyi, Rubin Kazan gibi mütevazı bir takım tattırdı.

Barça'yı yıkan golü milli takımında bile oynayamayan bir Türk futbolcu attı. Bunların üstüne Rus takımının başında hacca da gitmiş bir Müslüman teknik adam sahaya çıktı ve maç boyunca tespih çekip dua ederek iyice ezber bozdu.

Türk futbolseverler her ne kadar Gökdeniz Karadeniz'in 2-1'lik galibiyeti getiren golü ile gururlansa da bu sonuçta teknik direktör Kurban Berdiev'in rolünü unutmamak lazım. Rubin Kazan'ı 2001 yılında bir 2. Lig takımı iken alan Türkmen hoca, 8 sezon içinde önce Rusya şampiyonu olan şimdi de Barcelona'yı deplasmanda deviren bir takım yarattı.

Haberin Devamı

Müthiş işler başarmasına rağmen son derece mütevazı bir adam olan Berdiev'in özelliği hemen hemen hiç konuşmaması. Röportaj vermeyi sevmediği belirtilen 57 yaşındaki hoca, Rusya'da bilge kişiliği ile çok saygı duyulan bir futbol adamı. İşin garip yanı ise, takımına 2 Türk futbolcu aldıracak kadar (Gökdeniz, Hasan Kabze) çok sevdiği Türkiye'de aynı saygıyı görmemiş olması.

Daha önce 1993-94 sezonunda Gençlerbirliği'ni çalıştıran Berdiev'in Türkiye macerası sadece 15 hafta sürmüş. Takımı ile sezon öncesi kamplarını hala Antalya'da yapan Rubin Kazan teknik direktörü, Ankara günlerini Türk basınına şu sözlerle özetlemişti:

Ankara'da mutluydum

"Gençlerbirliği'nde çalıştığım dönem çok mutluydum. Sezon başı hedef ilk 10 olarak belirlenmişti. Biz de lige çok iyi girerek ilk 4 sıraya kadar geldik. Başkanımız İlhan Cavcav daha sonra UEFA Kupası'na katılmamızı istedi. Ama diğer rakiplerimize göre mütevazı kadromuzla bu hedeften koptuk. O dönem görev yapan asbaşkanlar tarafından asılsız dedikodular çıkarılmaya başlandı. O zaman ben de gençtim, restimi çektim ve kulüpten ayrıldım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!