Gençlerbirliği'nde istikrar abidesi Cem Can

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliğinde istikrar abidesi Cem Can
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 11:28

Play-off'u son hafta kaçıran Gençlerbirliği'nde 2011-2012 sezonunda en fazla sahada kalan oyuncu 2 bin 751 dakika ile Cem Can oldu.

Play-off şansını deplasmanda oynadığı son maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek yitiren başkent temsilcisinde, 31 maçta 2 bin 751 dakika forma giyen kaptan Cem Can, sezonun en istikrarlısı olarak listenin ilk sırasında yer alırken, 32 karşılaşmada 2 bin 692 dakikayla Hurşut Meriç onu takip etti.

Kırmızı-siyahlıların istikrar listesinde 29 maçta 2 bin 610 dakika kaleyi koruyarak 3. olma başarısı elde eden Ramazan Köse'yi, “Dede” lakaplı golcü Herve Tum izledi. Gençlenbirliği'nin en tecrübelisi olan Herve Tum, kırmızı-siyahlı formayla 30 maçta, 2 bin 528 dakika görev alırken, 1'i Türkiye Kupası'nda olmak üzere, toplam 16 kez fileleri havalandırarak, takımının en golcü ismi oldu. Tecrübeli forvet, gol krallığı sıralamasında da 32 golle ilk sırada yer alan Burak Yılmaz'ın ardından ikinciliği elde etti.

Başkent temsilcisinde Yasin Öztekin 6, Hurşut Meriç ve Soner Aydoğdu 5, Azofeifa 4, Oktay Delibalta 3, Aykut Demir ve Ermin Zec 2, Özgür İleri, Burak Özsaraç ile Erdal Kılıçarslan ise 1'er kez taraftarlarına gol sevinci yaşattılar.

Gençlerbirliği'nde Kosta Rikalı Randall Azofeifa, 8 asistle takımına gol yollarında en fazla katkı sağlayan isim olarak dikkati çekti. Azofeifa'yı 6 asistle Hurşut Meriç, 5'er asistle Yasin Öztekin ve Soner Aydoğdu, 4 asistle Oktay Delibalta, 2'şer asist yapan Murat Duruer ve Ermin Zec ile 1'er asistle sezonu tamamlayan Cem Can, Herve Tum, Mehmet Sedef, Ergün Teber ve Joachim Mununga izledi.

CentilmenLig'de üst üste 11 hafta ilk sırada yer alan kırmızı-siyahlılar, sezon boyunca toplam 66 sarı kart görürken, yalnızca 2 kırmızı kart görerek, bu konuda örnek bir sezon geçirdi. Başkent temsilcisi, önceki 2 sezonun son karşılaşmalarında görülen kartlar nedeniyle centilmenlik ödüllerini alamamıştı.

Kırmızı-siyahlılar sezonu 13 galibiyet, 10 beraberlik sonucunda topladığı 49 puanla 9. sırada tamamladı. Sezon boyunca 49 kez gol sevinci yaşayan başkent temsilcisi, 48 kez ise meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı.

Gençlerbirliğinde istikrar abidesi Cem Can


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!