Genç yelkenciler Mimar Evrenol anısına yelken açtı

Güncelleme Tarihi:

Genç yelkenciler Mimar Evrenol anısına yelken açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 14:50

Üç yıl önce yaşamını yitiren doğa tutkunu Yüksek Mimar Mühendis Alp Evrenol anısına düzenlenen ‘2. Alp Evrenol Optimist Destek Kupası’ Hereke Yelken Kulübü'nde yapıldı. Yarışmada optimist genel, optimist kızlar ve optimist junior grubunda dereceye giren genç yelkenciler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Alp Evrenol’ün kendisi gibi yüksek mimar eşi Mehpare Evrenol, hayat arkadaşını kaybettikten sonra anısı hayata geçireceği bir etkinlik ile yaşama geçirme kararı aldı. Eşinin deniz tutkusunu bu alanda hayata geçirebileceği bir etkinlikle yaşatmanın en doğru olabileceğini karar veren Evrenol, Türkiye’nin en eski yelken kulüplerinden biri olan Hereke Yelken Kulübü ile temasa geçti.

Önemli sporcuların çıktığı kulübün yaşadığı bir dizi imkânsızlığı gidermek için yola çıkan Evrenol ve ekibi geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları Alp Evrenol Optimist Destek Kupası’nın ikincisini bu yıl tamamladı. 27-28 Haziran’da Hereke Yelken Kulübü'nde gerçekleşen yarışmalarda çok sayıda genç yetenek yarıştı.

Hereke Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde; Hereke Yelken, İzmit Yelken, Derince Yelken, Karamürsel Yelken, Karamürsel Alp Yelken, Yarımca Yelken ve Şişecam Çayırovaspor kulüplerinin katıldığı yarışma optimist grubu, optimist kızlar grubu ve optimist junior grubu olmak üzere üç kategoride düzenlendi.

Haberin Devamı

Genç yelkenciler Mimar Evrenol anısına yelken açtı

KAZANAN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yedi kulüpten 38 sporcunun yarıştığı kupada, optimist genel kategorisinde Emre Yılmaz birinci, Berkant Sarıçam ikinci, Seyithan Işık üçüncü, Arda Toksoy dördüncü, Oya Cansever beşinci oldu. Optimist kızlarda birinciliği Oya Cansever, ikinciliği Yaren Güler, üçüncülüğü Gökçe Kayıkçı elde etti. Optimist junior kızlar kategorisinde Yaren Güler birinci, Nazar Öztürk ikinci ve Ceyda Çağla Çiçek üçüncü sırada yer alırken, optimist juniorda Emre Yılmaz birinci, Doruk Yıldırım ikinci, Yaren Güler üçüncü, Ata Turan dördüncü, Yağız Aşçioğlu beşinciliği elde etti. Kategorilerinde dereceye giren genç yelkenciler, yelken sporunu geliştirmelerine yönelik çeşitli ekipmanlarla ödüllendirildi.

GENÇLERE DOĞAYI SEVDİRMEYİ AMAÇLADI
Alp Evrenol'un Türkiye genelinde birçok önemli projeye imza atarak hayata değer kattığını ve yüzlerce genç mimar yetiştirdiğini belirten yüksek mimar Mehpare Evrenol, eşi Alp Evrenol'un aynı zamanda bir doğa aşığı olduğunu ve genç kuşaklara deniz sevgisi aşılamak için daima çaba gösterdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

EŞİMİN EN BÜYÜK HAYALİ...
Çocuklara ve gençlere denizi ve yelken sporunu sevdirme hayalini hayatı boyunca sürdüren Alp Evrenol adına düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen organizasyonun kendisine tarifsiz duygular yaşattığını ifade eden Evrenol, bu duyguyu gençlerle paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek yarışmaya katılan tüm genç sporcuları tebrik etti.

YENİ BİR TESİS İHTİYACI
Kupa töreninde konuşan Körfez Belediyesi Başkanı İsmail Baran, yerel yönetim olarak spora desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Baran, Hereke Yelken Kulübü'nün yeni bir tesise ihtiyacının olduğu yönündeki çağrıları da dikkate aldıklarını ifade ederek, yeni bir tesis için yer tahsisi yapmayı planladıklarını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!