Genç Sultanlar ikinci bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Genç Sultanlar ikinci bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 21:19

Genç Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Finallerindeki son grup maçında Sırbistan´a 3-0 kaybetmesine karşın grubu ikinci sırada bitirerek yarı finale yükseldi.

Milli Takımın yarı finaldeki rakibi 2. Grubun birincisi Rusya.

Karşılaşmanın ilk seti dengeli ve karşılıklı sayılarla başladı. Genç Milli Takım´ın manşet ve defans hatalarına, Sırbistan takımı da servis kaçırarak yanıt verdi.  İlk teknik mola 8-6 Sırbistan üstünlüğünde geçildi. Takımımız 10-10´da beraberliği yakaladı.

File önünde Milli Takımımıza boy üstünlüğü kuran Sırbistan, ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Setin sonundaki çabamız yeterli olmadı ve 27 dakika süren seti 25-22 alan Sırbistan 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Sırbistan, defans hatalarımızdan da yararlanarak skoru 5-1 yaptı. Rakibin ortadan ve köşelerden yaptığı hücumlara karşılık veremeyince, Sırbistan ilk teknik molaya 8-3 önde girdi.

Buna karşılık maçı bırakmayan ve toparlanan Genç Milli Takım 14-14´te eşitliği sağladı ve rakip antrenör molayı aldı. Moladan sonra hatalarımızı iyi değerlendiren Sırbistan ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi.

Manşet sorununu çözemediği için hücumda aksayan, sert toplar vuramayan Genç Milli Takım, basit hatalar da yapınca 26 dakika süren seti 25-19 kazanan Sırbistan 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Üçüncü sette de oyunun karakteristiği değişmedi. Defansımızdaki boşlukları iyi değerlendiren, yumuşak hücumlarımıza da başarılı savunma yapan Sırbistan Genç Kız Milli Takımı ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı 16-10 önde tamamladı. Seti 25-21, maçı da 3-0 kazanan Sırbistan grup birincisi oldu.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda oynanan diğer grup maçında ise Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan'ı 23-25, 25-20, 25-22  ve 25-20'lik setlerle 3-1 yendi.

Ay-Yıldızlı takımımızın final mücadelesi vereceği müsabaka 25 Ağustos Cumartesi günü saat 16.30´da başlayacak ve NTV Spor´dan naklen yayınlanacak. Diğer yarı final maçında I. Grup birincisi Sırbistan ile II. Grubu ikinci sırada bitiren İtalya karşı karşıya gelecek. Maçın başlama saati 14.00.

Salon: Başkent Voleybol
Hakemler: Daniele Rapisarda (İta), Dobromir Dobrev (Bul)
Sırbistan: Lukic, Kubura, Trnic, Cikiriz, Busa, Popovic, Mirkovic, Dragutinovic (L), (Oluic)
Türkiye: Çağla Akın, Şeyma Ercan, Aslı Kalac, Ceyda Aktaş, Damla Çakıroğlu, Ceylan Arısan, Dilara Bağcı (L), (Ece Hocaoğlu, Kübra Akman, Didem Marangoz, Ecem Alıcı)
Setler: 25-22, 25-19, 25-21
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!