"Genç oyuncular için büyük şans"

Güncelleme Tarihi:

Genç oyuncular için büyük şans
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 21:42

Turkish Airlines Eurolegue Basın Direktörü Kirsten Haack, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda devam eden Nike International Junior Tournament’la ilgili sorulara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Turkish Airlines Euroleague Final Four’un yanı sıra İstanbul’da Nike International Junior Tournament’ı da düzenleyen Turkish Airlines Eurolegue Komitesi’nden Basın Direktörü Kirsten Haack, turnuvanın hazırlık dönemini ve organizasyonun nasıl ilerlediği hakkındaki soruları yanıtladı.

Sizce turnuva nasıl gidiyor? Abdi İpekçi Spor Salonu’nu nasıl buldunuz?

Uzun bir hazırlanma döneminin ardından Nike International Junior Tournament’da hava atışı Perşembe günü yapıldı. Turkish Airlines Euroleague Final Four gibi büyük organizasyonlarla birlikte böyle bir organizasyon düzenlemek gerçekten zorlayıcı olabiliyor. 8 farklı takımı aynı yerde toplamak ve onların yolculuk planlarını yapmak karışıklıklar yaratabilir ama turnuva şu ana kadar beklediğimiz gibi iyi bir şekilde devam ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu ise bizim organizasyonumuz için mükemmel bir yer. Genç oyuncuların bu salonlarda Euroleague standartlarında basketbol oynaması hepimizi için sevindirici.

Haberin Devamı

Taraftarların bu turnuva için ilgisini çekebilecek neler yapıldı?

Uzun bir zamandır Organizasyon Komitesi, Detur ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte basketbolla ilgilenen birçok organizasyon, okullar, amatör kulüpler ve medyayla da bağlantı kuruldu. Düzenli olarak Euroleague Final Four’unu takip eden taraftarlar zaten Nike International Junior Tournament’tan haberdarlar ve burada gençleri takip ediyorlar. Bu yıl, buna ek olarak NTV Spor da maçları yayınlayarak turnuvaya olan dikkati daha da arttırıyor. Bütün bunların hepsi bir araya gelerek ilgi çekmenin temellerini oluşturuyor.

Anton Ponkrashov, Alexey Shved ve Milos Teodosic gibi kaliteli oyuncular kariyerlerinde Final Four heyecanından once NIJT’de oynama şansı elde ettiler. Bu durum sizing organizasyonun prestijini arttırıyor mu?

Final Four’da yer alan oyuncuların daha önceden yollarının Nike International Junior Tournament’tan geçmesi bizim açımızdan sevindirici bir durum. Avrupa’da oynayan genç ve yetenekli oyuncuları daha önceden fark etme şansını elde ediyoruz ve onları Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonda oynarken görünce gururlanıyoruz.

Haberin Devamı

Sizce geleceğin yıldızlarının yer aldığı NIJT, scoutların da odak noktası haline geldi mi?

Bence kesinlikle öyle çünkü scoutlar her zaman Avrupa’da yetişen yeni yeteneklerle yakından ilgileniyorlar. Turkish Airlines Euroleague Final Four’la eş zamanlı yaptığımız organizasyonda birçok scout da bizim turnuvamızı takip ediyor. Buradaki gençler Avrupa’daki birçok turnuvada forma giymiş oyuncular ve yeteneklerini sergilemek istiyorlar. Burası kendilerini scoutlara göstermek için önemli bir sahne.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!