Genç kalmanın 7 formülü

Güncelleme Tarihi:

Genç kalmanın 7 formülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2004 21:55

Bazen sofistike, bazen vamp, kimi zaman da doğal... Kadınlara renkleriyle bambaşka kimlikler kazandıran ruj, aynı zamanda hayatın her rolüne ayak uyduracak bir oyunun da başrol oyuncularından.

1- Sadece birkaç dakikada dümdüz bir karına sahip olmak veya daha uzun görünmek için sadece mükemmel bir duruş yeterli. Omurganızın her zaman dik olmasına dikkat edin; omuzlarınızı geriye atın, sırtınızı düzleştirin ve başınızı kaldırarak yürüyün.

2- Yemek yiyerek genç kalın

Kulağa gerçek olamayacak kadar hoş geliyor değil mi? Ama gerçek. Yapılan araştırmalar sebze, meyve ve balığın bolca tüketiminin yaşlanmayı geciktirdiğini ortaya koyuyor. C ve E vitamini, beta-karoten, Omega 3 ve doymamış yağ asitlerinin erken yaşlanmadan sorumlu serbest radikalleri durdurduğu, bağ dokusunu güçlendirdiği ve hücrelerin yağ yakma hızını artırdığı kanıtlanmış bir gerçek.

3- Stresten kurtulma formülleri

Zaman zaman kalbimiz normalin üstünde çarpabilir, bu bizi uyanık ve aktif hale getirir. Daha sonra biraz ara vermek gerekir. Çünkü gerginliğin sürekliliğinin yaşlandırıcı ve şişmanlatıcı etkileri olduğu biliniyor. Vücudun kronik gerginliği stres hormonu kortisolü harekete geçiriyor. Vücutta şeker ve yağ oranı artıyor. Tüm bunlar da bize kırışıklık ve kilo olarak geri dönüyor.

4- Gençliğin kaynağı seks

Kendinize zaman ayırmalısınız. Araştırmalar haftada iki ya da üç kez seksin en az 10 yaş gençleştirdiğini ortaya koyuyor. Nasıl mı? Vücudun kan dolaşımı hızlanıyor, kan damarları genişliyor, hücreler oksijen ve besin maddesiyle doluyor. Ayrıca mutluluk hormonu endorfin stresi öldürüyor ve ciltte anti-aging etkisi uyandırıyor.

5- Kırışıklıkların düşmanı uyku

Gece olduğunda organizma en yüksek seviyede çalışmaya başlıyor. Uykuya geçtikten bir saat sonra vücudun doğal anti-aging programı devreye giriyor. Vücudun kendi tamir mekanizması hücreleri ve enerji depolarını yeniliyor, kas sistemini harekete geçiriyor ve kırışıklıkları önlüyor.

6- Gözlere ve cilde çay kompresi

Çayı önce için sonra da soğuyan poşetleri gözlerinizin üzerine kompres yapın. Böylece hem içeriden hem de dışarıdan çift etki sağlamış olursunuz. Gözlere uyguladığınız soğuk etkinin stres, uykusuz ya da yorgun gözlerinizi yatıştırıcı etkisi var. Özellikle son yıllarda yeşil çayın cilt üzerindeki etkisi ise yadsınamaz.

7- Gülümseyin

Kendinizi ne kadar harika hissettiğinizi göreceksiniz. Gülmek stres hormonları adrenalin ve kortisolün oluşumunu engelliyor, mutluluk hormonu ise bağışıklık sistemini devreye sokuyor. Asık suratlı insanlar sadece olduklarından daha yaşlı görünmekle kalmıyor, hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Günün stresini pozitif duygularla karşılamaya, yorgunluğunu da neşeyle yok etmeye ne dersiniz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!