Geleceğin kayakçıları yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin kayakçıları yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 10:22

Erzurum'da düzenlenen kayakla atlama yaz kampına katılan sporcular, Türk Telekom Atlama Kuleleri'nden atlayış yaptı.

Kayak Federasyonu ile Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 17 yaş altı 30 sporcunun katıldığı kampta, bir Türk ve üç yabancı antrenör tarafından kayakla atlama eğitimi veriliyor.

Aralarında milli kayakçıların da bulunduğu sporcular, iki haftadır devam eden eğitimin ardından, suni çimle kaplı 25, 40 ve 90 metrelik kulelerden kayakla atlayış gerçekleştirdi.

Kampta sporcuların atlayışlarını izleyen Vali Sebahattin Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde hem yaz hem de kış döneminde kayakla atlama yapılabildiğini belirterek, bu kulelerin dünyanın önemli spor tesislerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmek için Türk Telekom Atlama Kuleleri'ni değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Vali Öztürk, “İlk etapta 30 sporcuyla başladık. Bu sayıyı şimdilik 50'ye çıkaracağız. Bunların hepsi bize madalya kazandıracak çocuklar. Bu tesisleri de bu şekilde değerlendirmiş olacağız. Zamanla kayakla atlamada daha fazla sporcu yetiştirmek için çalışacağız. Buradan başarılı kayakçılar yetişecek” diye konuştu.

Vali Öztürk, daha sonra kayakçılarla hatıra fotoğrafı çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!