Gel de yedek bırak

Güncelleme Tarihi:

Gel de yedek bırak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 00:00

İspanyol takımı ile oynanan özel maçta müthiş kurtarışları ile dikkat çeken genç eldiven, birinci kaleci olmak için Rüştü ve Hakan ile kıyasıya rekabet edeceğinin de sinyalini verdi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın, İspanya’da Villarreal ile oynadığı özel karşılaşma en çok Cenk Gönen’e yaradı. Sezon başında Denizlispor’dan transfer edilen 22 yaşındaki file bekçisi, sayısız kurtarışı ile maça damgasını vurdu. Aynı zamanda da siyah beyazlı takımın ilk iki kalecisi Rüştü Reçber ile Hakan Arıkan’a tam anlamıyla göz dağı verdi.
Takımın başarısı       
Bir anda tüm siyah beyazlı taraftarların konuştuğu isim olan genç kaleci, bu başarısında takım arkadaşlarının büyük payı bulunduğunu belirtti. Cenk, “Türkiye’nin en büyük kalecileri Rüştü ve Hakan Ağabey ile birlikte çalışmanın keyfi başka. Bu sezon Beşiktaş’ın kalesinde 3 iyi kaleci olacak. Hepimize inanılmaz ilgi ve sevgi var. Bu moralle Beşiktaş’ın kalesinin emin ellerde olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Yaşını sormuşlar
Önceki gece oynanan maçtaki müthiş performansına rağmen henüz tam olarak hazır olmadığını da itiraf eden genç kaleci, kendisini mutlu eden bir olayı da şöyle anlattı: “Maç bitiminde Villarreal Teknik Direktörü Juan Carlos Garrido ve yardımcılarının tebrik edip yaşımı sorması beni gururlandırdı” diye konuştu.
Hamurumda var
Cenk, gelecek ile beklentilerini de şöyle anlattı: “Beşiktaş’ta çok mutluyum. Tek hedefim var, o da yeğeni olduğum efsane kaleci Ali Altuner gibi hem Beşiktaş hem de Milli Takım’da başarılı olmak. Ancak hamurumda kalecilik var. Başaracağıma inanıyorum.”

Haberin Devamı

Cenk Gönen kimdir?

- Doğum tarihi: 21.02.1988 - Doğum yeri: İzmir - Boyu: 1.85
- Kulüp kariyeri: 2004-2005 Göztepe 12 maç - 2005-2010 Denizlispor 35 maç - 2008 Altay 12 maç
- Milli Takım: 2002 15 Yaş Altı 1 maç - 2004 16 Yaş Altı 10 maç - 2004-2005 17 Yaş Altı 4 maç
- 2008 18 Yaş Altı 1 maç - 2009 21 Yaş Altı 5 maç

Göztepe’nin efsanesi Altuner’in yeğeni

GÖZTEPE’de yine futbol camiasının yakından tanıdığı kaleci Ali Artuner’in yeğeni olan Cenk Gönen, İzmir ekibinin altyapısında yetişti. Artuner, Avrupa Kupaları’nda Göztepe ile çeyrek ve yarı final oynayan, iki Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası, Ordu Milli Takım’da da dünya şampiyonluğu yaşamış bir file bekçisi idi. Cenk ise, 6 yıl önce Denizlispor’a transfer edildi. Yeşil siyahlı kulüpte Ali İpek’in başkan olmasından sonra başkanın ısrarı ile oynatılmaya başlandı. Ayrıca altyapıda tüm genç milli takımlarda oynadı. A Milli Takım’a ise ilk kez Avusturya özel maçı için Fatih Terim tarafından çağrıldı. Ancak A Milli Takım’da henüz oynama şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Reşat Çağan keşfetti

GEREK refleksleri, gerek kalecilik tekniği ile öne çıkan Cenk Gönen, uzun süreli bir sakatlık yaşamasına rağmen Beşiktaş’ın izleme grubundan Reşat Çağan’ın gözünden kaçmadı. Ve Beşiktaş’a transferi Çağan sayesinde gerçekleşti. Özellikle de 22 Aralık 2004’te Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçında dikkat çeken Cenk, teknik patron Schuster’in kaleyi hangi file bekçisine emanet edeceği merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!