Gaziantepspor'da büyük deprem

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepsporda büyük deprem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 00:00

Gaziantepspor'a yapılan operasyonun ardından Başkan İbrahim Kızıl dahil 7 yönetici görevlerinden geçici olarak uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinin ardından duruşma tarihide belli oldu. Tutuklu bulunan 15 kişi ve tutuksuz yargılananların ilk duruşması 15 Haziran Cuma günü saat 09.00’da yapılacak.

Gaziantep yerel basınından telgraf.net sitesinde yer alan habere göre; Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinin ardından, Gaziantepspor’da yeni dönem başladı. Tamamlanan iddianame sonrası 2. Ağır Ceza mahkemesi, Dernekler kanununun 32/1f maddesi uyarınca, mevcut yönetimden Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Asbaşkan Mehmet Kızıl, Sabri Hamamcı, İlhami Şimşek, Arif Çelik, Mehmet Sait Ercan ve Ömer Çelik’in 5253 sayılı dernekler kanununun 23.01.2008 tarih ve 5728 sayılı kanunun 558 sayılı maddesi ile değişik 32/1.f maddesi uyarınca görev yaptıkları Gaziantepspor Kulübündeki görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

ŞİRKET HESAPLARI DURDURULDU

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl’ın şirketi olan Kızıl Grup’un 6 Nisan 2012 tarihinde Finansbank Gaziantep Şube Müdürlüğü’ndeki hesaplarının durdurulması kararı devam etti.

ESKİ YÖNETİCİLER MÜŞTEKİ

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ve diğer yöneticilerin 15 Haziran’da yapılacak olan ilk duruşmasında bazı eski yöneticilerde müşteki sıfatıyla mahkemede bulunacaklar. Yapılacak olan ilk duruşmada, Gaziantep Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü, tanıklardan Abdullah Sabri Kocaman, Bülent Mamatoğlu, Sermet Atay, Hanifi Yılmaz, Aykut Yetkin, İzzettin Yavuz 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde getirilecekler.

İTİRAZ 22 MAYIS'TA GÖRÜŞÜLECEK

Tutuklu bulunan Başkan İbrahim Kızıl ve diğer yöneticilerin, tutuksuz yargılanma talepleri 22 Mayıs günü karara bağlanacak. Mahkeme yapılan itiraz dosyasını inceleyerek karara bağlayacak. Mahkeme ilk duruşma gününü 15 Haziran 2012 Cuma günü saat 09.00 olarak açıkladı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu yaşananlar sonrasında Gaziantepspor Kulübü'nde şu an başkan yok. Görevden alınmayan yöneticiler arasında bir seçim yapılacak ve yeni başkan seçilecek.

HANGİ GEREKÇEYLE TUTUKLANMIŞLARDI?

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği, örgüt kurmak, örgüte üye olmak (TCK.220/1,2) nitelikli dolandırıcılık(TCK.158/1-h) ile Dernekler Kanunu 32/1-f maddesi delaleti ile hizmet nedeniyle emniyeti suistimal (TCK:155/2) iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında 4 Nisan 2012 tarihinde başsavcılıkça savunmaları tespit edilen toplam 22 şüpheli, atılı iddia nedeniyle tutuklanma talebi ile sevk edilmişti. Gaziantep 9. Sulh Ceza Mahkemesi ise 15 şüpheliyi,tutuklanmış, 7 kişiyi ise tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!