Gaziantepspor’da deprem

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepspor’da deprem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 14:53

Malatyaspor galibiyetiyle Süper Lig’de kalan Gaziantepspor’da 8 yönetici istifa etti. Olağanüstü kongre kararı alan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, eski başkan Celal Doğan ve istifacıları ağır bir dille suçladı.

Haberin Devamı

İstifa dilekçelerini Gaziantepspor Kulübü’ne gönderen yönetim kurulu üyelerinden Yavuz Sözmen, Muzaffer Atmaz, Ramiz Camcıoğlu, İrfan Karakuzu, Beşir Demirkol, Mehmet Özsayıcı, Hanifi Özcan ve Cemal Tekerekoğlu, Başkan İbrahim Kızıl’ın kulüp ile ilgili kararları tek başına vermekle suçladı.

İddialarla ilgili olarak Kamil Ocak Stadyumu VIP Salonu’nda bazı yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Başkan Kızıl ise, eski Başkan Celal Doğan’dan 7 milyon YTL borçlu bir enkaz kulüp teslim aldıklarını söyledi.

CELAL DOĞAN’I SUÇLADI

Görev yaptığı 4 ayda, bir yandan kötü gidiş, bir yandan futbolcu ve diğer borçlar bir yandan da istifacı yönetim kurulu üyelerinin muhalefeti nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydeden Kızıl şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu süre içinde cebimden 4,5 milyon dolar verdim. Ama, birileri Gaziantepspor güç durumda kalsın diye çabaladı. Eğer bunu yapanları açıklarsam onlar bu şehirde duramazlar. Ben başkan seçildiğimde bir büyüğüm (Celal Doğan) beni arayıp, (Şuna şu görevi ver, şunu şuraya getir) diye yönlendirmeye çalıştı. O’na dedim ki, (Ben İbrahim Kızıl’ım. Başkan bensem çalışacağım kişileri ben seçerim). Ondan sonra da belli kişiler bu takımın, benim zarar görmem için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ben mafya değilim. Kabadayı da değilim. Ama, kimseden de korkum yok. 3 Haziran’da kongre kararı aldık ve kongremizi herkes katılsın diye Kamil Ocak Spor Salonu’nda yapacağız. Herkes gelsin ne oluyor, ne bitiyor görsün.”

Konuşmasında zaman zaman isim vererek eski Başkan Celal Doğan’ı da eleştiren İbrahim Kızıl, “Göreve geldiğimizde kucağımızda patlamaya hazır, pimi çekilmiş bombayı bulduk. Ama, sıkıntılı günler geçirsek de Gaziantepspor’un şerefiyle ligde kalmasını sağladık. Ben futbol şubesi sorumlusu olmama rağmen teknik direktörün değiştiğini gazetecilerden öğrendim. Kongre öncesi bildiklerimizle, sonradan öğrendiklerimizin birbirlerinden çok farklı olduğunu gördük. Böyle bir tablo beklemiyorduk. Çünkü, Celal Doğan’a güveniyorduk” diye konuştu.

AYBABA İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Kızıl, Gaziantepspor’dan ne siyasi ne de maddi bir beklentisi olmadığını da savunurken, Samet Aybaba ile yollarına devam etmek istediklerini, ancak anlaşma sağlanamaması durumunda çok iyi bir hoca ve güzel transferlerle önümüzdeki sezon Gaziantepspor’u layık olduğu yere taşıyacaklarını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!