Gazi derbisi Cimbomlu'nun

Güncelleme Tarihi:

Gazi derbisi Cimbomlunun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 00:00

Jokeyliğini Halis Karataş’ın yaptığı ve at yarışlarının derbisi olarak adlandırılan koşuyu ilk sırada tamamlayan safkan, sahibine 1 milyon 383 bin 472 lira kazandırdı.İkinciliği Hanbeş, üçüncülüğü ise Little Gangster elde etti.

Haberin Devamı

BÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 85’incisini, Osman Hattat’ın sahibi olduğu ve Halis Karataş’ın biniciliğindeki “Anatoly” isimli at birinci bitirdi. Yarışı 2.27.83’lük derecesiyle ilk sırada tamamlayan safkan, sahibi olan eski G.Saray yöneticisi Osman Hattat’a birincilik ikramiyesinin yanı sıra, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 383 bin 472 lira ödül kazandırdı.

Karataş dörtledi

Futbol dünyasından bir başka yönetici Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı’nın atı ise dereceye giremedi.
Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen, ve büyük ilgi gören yarışa, 3 yaşlı safkan İngiliz tayları katıldı.Çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşuda, 22 safkan start aldı. Saat 17.20’de verilen startın ardından yarışın ilk bölümünü gerilerde götüren “Anatoly”, son bölümde yaptığı atakla açık ara birinci oldu. Gazi Koşusu’nu daha önce 1996, 2005 ve 2006 yıllarında kazanan ünlü jokey Halis Karataş, 4’üncü kez bu başarıyı elde etmiş oldu.

Haberin Devamı

Hanbeş ikinci oldu

Anatoly’nin ardından Nevzat Seyok sahip olduğu Erhan Yavuz jokeyliğindeki  “Hanbeş” 2.28.62’lik derecesiyle ikinci olarak tamamlarken, Alaattin Karaca’nın sahibi olduğu ve Ömer Kaya’nın bindiği “Little Gangster” isimli at 2.28.72’lik  erecesiyle üçüncülüğü elde etti. Yarışın sonunda seyircileri selamlayan Halis Karataş’a yarışseverler coşkulu alkışlarla karşılık verdi.
Yarışı, kupayı sahibine veren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, AKP Mardin Milletvekili ve İstanbul eski Valisi Muammer Güler de izledi.

Bir kez koşabiliyorlar

GAZİ Koşusu’nun en önemli özelliği, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez katılabilmeleri. Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında emir vererek, Gazi Koşusu’nun düzenlenmesini istedi. Ali Muhiddin Hacıbekir’in sahibi olduğu “Neriman”ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu’nu da Atatürk, İsmet İnönü ile birlikte seyretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!