Gamova'ya çarpıldık

Güncelleme Tarihi:

Gamovaya çarpıldık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 00:00

Son Dünya Şampiyonu Rusya milli takımımız karşısında Gamova ile 25 sayı buldu. Neslihan’ın 25 sayısı ise ay yıldızlı ekibimize yetmedi.

Haberin Devamı

BEDESTENLİOĞLU: KONSANTRASYON KAYBI YAŞADIK

MAÇTAN KARELER

2. GÜN MAÇ SONUÇLARI VE PUAN DURUMLARI

16. DÜNYA Kadınlar Voleybol Şampiyonası’na Çin galibiyeti ile iyi bir başlangıç yapan Türkiye, ikinci maçında Rusya’ya 3-1 yenildi. Filenin Sultanları, Japonya’nın Osaka kentinde oynanan karşılaşmada Dünya Şampiyonu rakibi önünde tutunamadı. Maçta geçen sezon F.Bahçe Acıbadem forması giyen Gamova Rusya, Neslihan Darnel de Türkiye adına 25’er sayı kazandırdı.
Millilerimiz, kazandığı ilk sette 24-19 yenik durumda iken önce skoru 24-24’e getirip ardından da seti 27-25 alarak müthiş bir geri dönüşe imza attı. İkinci sette 18-18’lik eşitlikten sonra Kosheleva’yı daha sık kullanan Rusya 25-22 ile gülen taraf oldu.

Rakip Dominik Cumhuriyeti

Üçüncü ve dördüncü setlerde Çin maçının da yorgunluğu ile iyice oyundan düşen Sultanlar 25-11 ve 25-17 ile güçlü rakibine boyun eğdi. Türkiye, grubundaki 3. maçında bu sabah 06.00’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Mücadele NTV SPOR’dan canlı yayınlanacak. Bu arada millilerimizin de yer aldığı D Grubu’nda dün oynanan karşılaşmada Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti’ni, Çin de Kanada’yı 3-0’lık skorlarla mağlup etti.

Cengiz Göllü:
DiRENCiMiZ ÜMiT VERDi


2006 Dünya Şampiyonu ve geçmişinde 4 olimpiyat, 6 dünya, 17 Avrupa birinciliği bulunan Rusya karşısında sporcularımız ellerinden gelen her şeyi ortaya koymalarına rağmen mağlubiyetten kurtulamadı. Çok yüksek blok ve smaç özelliklerine, bir de yer savunmasını ekleyen rakibimiz tüm maç boyunca üstünlüğünü sürdürdü.
Antrenörü ve sporcularıyla birbirini çok iyi tanıyan bu iki ekipten Rusya, takımımızın top karşılama zaafiyetini çok iyi değerlendirdi. Fileye yaklaşmayan toplarda smaçörlerimiz zorlanırken, topun nasıl yükseldiği önemli olmayan Neslihan için söylenecek tek söz yine mükemmeldi. Yine sahanın yıldızı idi. Bloğun 60-70 cm üstünden top kullanan smaçörler karşısında daha iyi bir defans beklenemezdi. Hücumda yıldızlaşırken, Sokolova her zamanki performansı “All around player” olarak büyük katkıda bulundu.
Maç sonu 23 sayılık fark, beklemediğimiz bir sonuç olarak ortaya çıkarken, rakibimizin gücünü de ortaya çıkarmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!