bigpara logo×
  • BORSA
    • CANLI BORSA
    • GÜNÜN ÖZETİ
    • RAPORLAR
    • ENDEKSLER
    • HİSSELERİM
    • HİSSE FİYATLARI
    • HİSSE SENETLERİ
    • GEÇMİŞ KAPANIŞLAR
    • EN ÇOK TIKLANAN HİSSELER
    • EN ÇOK ARTAN/AZALANLAR
    • YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ
    • DÜNYA BORSALARI
  • DÖVİZ
    • DÖVİZ KURU
    • DOLAR
    • DOLAR ENDEKSİ
    • EURO
    • İNGİLİZ STERLİNİ
    • KANADA DOLARI
    • AVUSTRALYA DOLARI
    • İSVİÇRE FRANGI
    • İSVEÇ KRONU
    • NORVEÇ KRONU
    • DANİMARKA KRONU
    • JAPON YENİ
    • SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ
    • PARİTELER
    • MERKEZ BANKASI VERİLERİ
  • ALTIN
    • ALTIN FİYATLARI
    • ÇEYREK ALTIN
    • YARIM ALTIN
    • CUMHURİYET ALTINI
    • 22 AYAR BİLEZİK
    • GRAM ALTIN
    • ALTIN (ONS)
    • ALTIN ($/KG)
    • ALTIN (EURO/KG)
  • FAİZLER
    • FAİZ HABERLERİ
    • KREDİ FAİZ ORANLARI
    • TAHVİL BONO REPO
    • BANKA ŞUBELERİ
    • MEVDUAT FAİZ GETİRİLERİ
  • VİOP&VARANT
    • İŞ VARANT
    • VARANT/VİOP HABERLERİ
    • CANLI VARANT VERİLERİ
    • İŞ YATIRIM VİOP
  • HABERLER
    • BORSA HABERLERİ
    • DÖVİZ HABERLERİ
    • ALTIN HABERLERİ
    • EKONOMİ HABERLERİ
    • PİYASA HABERLERİ
    • POLİTİKA HABERLERİ
    • TEKNOLOJİ HABERLERİ
    • KOBİ HABERLERİ
    • KAP HABERLERİ
    • YATIRIM SÖZLÜĞÜ
    • HİSSE YORUMLARI
    • HABER YORUMLARI
    • HABER GÜNDEM
    • EN ÇOK OKUNANLAR
    • ARACI KURUM GÖRÜŞLERİ
    • ENFLASYON VERİLERİ
    • PİYASA TAKVİMİ
    • VİDEOLAR
    • BİGPARA YAZARLARI
  • ANALİZ
    • OTOMATİK AL-SAT
    • AĞIRLIKLI ORTALAMA ANALİZİ
    • DİP ZİRVE ANALİZLERİ
    • İŞLEM HACMİ ANALİZLERİ
    • SEKTÖR TAKİP
    • PERFORMANS ANALİZİ
    • YATIRIM SİMİLATÖRÜ
    • SEANS RAPORU
    • OTOMATİK TEKNİK YORUMLAR
    • TEKNİK GRAFİK
    • TEKNİK SİNYAL LİSTESİ
    • TEKNİK ANALİZ MODÜLÜ
    • ARTAN AZALAN ENDEKSİ
    • MALİ TABLOLAR
    • ORAN ANALİZLERİ
    • YATIRIM ORTAKLIKLARI ANALİZLERİ
  • BES
  • KOBİ
    • ŞİRKET HABERLERİ
    • BANKACILIK HABERLERİ
    • GİRİŞİM HABERLERİ
    • TEŞVİK HABERLERİ
    • SEKTÖR HABERLERİ
    • DÜNYA EMTİA BORSALARI
  • KRİPTO PARALAR
    • KRİPTO PARA PİYASALARI
    • BİTCOİN
    • ETHEREUM
    • BİTCOİN CASH
    • STELLAR
    • LİTECOİN
    • BİNANCE COİN
    • TETHER
    • CARDANO
    • POLKADOT
    • UNİSWAP
    • CHAİNLİNK
    • WRAPPED BİTCOİN
    • THETA TOKEN
    • RİPPLE
    • DOGECOİN
    • BİTCOİN HABERLERİ
Günlük Egazete
Hürriyet NSosyalHürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linkleri kullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
Bigpara Logo
BORSA DÖVİZ ALTIN VİOP&VARANT ANALİZ KOBİ KRİPTO PARALAR
GİRİŞ
HABERLEREkonomi Haberleri

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak ve maaş zammı ne zaman belli olacak? Bakan Nebati'den asgari ücret toplantısı ardından son dakika açıklamalar

Güncelleme Tarihi: Aralık 09, 2021 20:02

#Asgari Ücret#Asgari Ücret Toplantısı#2022 Asgari Ücret
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2021 20:02

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Asgari ücret 2022 maaş zammı için geri sayım başladı. Asgari ücretin ne kadar olacağı her yıl yapılan toplantıların ardından belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısını yapıldı. Toplantı sonrası TBMM'de açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz" dedi. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, '2. toplantımızda belli analizler yapılmıştı. Komisyon olarak hesabı burada yaptık. Hacettepe parametreleriyle karşılaştırdık. TÜRK-İŞ ve TİSK'in itirazları var. Daha farklı ücretler belirliyoruz deniyor TÜRK-İŞ tarafından.' açıklamasını yaptı. Peki, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte, asgari ücret zammı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

1/6Asgari ücret 2022 ne kadar olacak ve maaş zammı ne zaman belli olacak Bakan Nebatiden asgari ücret toplantısı ardından son dakika açıklamalar

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını 9 Aralık'ta gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada "Asgari ücrete ilişkin görüşmeler devam etmekte. Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsin" ifadelerini kullandı.Asgari ücrete her yıl, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından zam yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta yapılan ilk toplantıda çalışmalar neticesinde beklentileri açıklamıştı. Bilgin, 1 Aralık'ta gerçekleştirilen ilk toplantıda yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtmişti. İşte detaylar

2/6ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü Toplantı için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde sendika genel merkez binasında bir araya geldi.

Son olma niteliği taşıyan toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, toplantı sonrası yapıtığı açıklamada, "2. toplantımızda belli analizler yapılmıştı. Komisyon olarak hesabı burada yaptık. Hacettepe parametreleriyle karşılaştırdık. TÜRK-İŞ ve TİSK'in itirazları var. Daha farklı ücretler belirliyoruz deniyor TÜRK-İŞ tarafından. TİSK 3100 olarak uygun buluyor. TÜRK-İŞ 3900 liranın altına düşmez diyor. Asıl asgari ücret teşvik konusunda komisyon önerisinde konusunda mutabakata bvarıldı. Gerçekleşmiş enflasyonu önerdi TİSK, TÜRKİŞ ise refah payı ekleyelim dedi. Son toplantı tarihini kendi aramızda analiz edip belirleyeceğiz. Net bir tarih belirleyemedik." ifadelerini kullandı.

Nazmi Irgat tarafından yapılan açıklamada ise "Zor bir süreç yaşıyoruz. Umuyoruz ki içinde bulunduğumuz şartlar içinde sıkıntıların giderileceği bvir asgari üctret olsun istedik. Geldiğimiz nokta aynı değil. İşverenle uyuşmazlıkları gideremedik. TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile bizim yaşadığımız enflasyon arasında fark var. Son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon ve günlük fiyatların 2 defa değişmesi dar gelirli insanlarımızı zora sokuyor. Yaşanan enflasyon... Büyümeden de refah payı alarak asgari ücret bekliyoruz. Değerlendirmelerimiz geçerlidir. Çok ifade edilen çalışanların refah seviyesinin artacağı asgari ücret bulamadık. 415 kalem üzerinden TÜİK değerlendirme yapıyor. Ana kalemler 30 civarında gıda konut elektrik su eğitim kültür ele alındığında yüzde 50'den fazla arttığı görülüyor. Bu oranlara yakın oranların olması gelir dağılımı adaletsizliğini önleyecek rakama ulaşmaktı amacımız." ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!

3/6TİSK BAŞKANI AKKOL: ÇALIŞANLARIN DA RIZASIYLA 3LÜ İMZA ARAYIŞINDAYIZ

TİSK BAŞKANI AKKOL: ÇALIŞANLARIN DA RIZASIYLA 3'LÜ İMZA ARAYIŞINDAYIZ

Toplantı öncesinde ev sahibi olarak açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Akkol, asgari ücretin tespitine ilişkin oldukça zorlu bir süreç yönetildiğini dile getirerek, “Çalışanların görüşlerini alıyoruz, anketler yapıyoruz. Bakanlığımızın anketi vardı. Oradan çok istifade ettik. Etmeye de devam ediyoruz. 10 binlerce satır veri analiz ettik, etmeye de devam ediyoruz. Küçük, orta ve büyük işletmeleri segment segment analiz ediyoruz. Görüşlerini, taleplerini, önerilerini, eleştirilerini alıyoruz. Kamunun, sivil toplum ve meslek örgütlerinin tek tek görüşlerini alıyoruz. Dolayısıyla bizim için en önemli konulardan bir tanesi kapsayıcı, herkesin görüşünü aldığımız bir süreç olması. TİSK bütün bu görüşleri aldı” dedi.

4/6Asgari ücret 2022 ne kadar olacak ve maaş zammı ne zaman belli olacak Bakan Nebatiden asgari ücret toplantısı ardından son dakika açıklamalar

Asgari ücret konusunda bu yıl üçlü imza istediklerini ifade eden Akkol, “Kamunun imzaladığı, çalışan kesimi temsil eden TÜRK-İŞ’in ve işverenlerin de imzaladığı üçlü bir mutabakata ihtiyacımız var. Dünya, ülkemiz kolay zamanlardan geçmiyor. Pandeminin hala ortasındayız. Böyle bir mutabakat uzun yıllar görülmedi. Bu mutabakatı bu sene yapmak istiyoruz. Bu sene işveren fedakarlık yapsın, destek versin, çalışanların da rızası ile üçlü bir imza arayışındayız. Bu sene altını çizdiğimiz konu üçlü imza oldu” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!

5/6Asgari ücret 2022 ne kadar olacak ve maaş zammı ne zaman belli olacak Bakan Nebatiden asgari ücret toplantısı ardından son dakika açıklamalar

Asgari ücretin tek bir mutabakatla bitirilerek gündem konusu olmaktan çıkarmak istediklerini belirten Akkol, “Dengeli bir ücret dedik. Çalışanların enflasyona ezdirilmemesi yönünde, hem bakanlığımızla hem de işçi kesiminin hem de işverenlerin genel bir mutabakatı var. Uzun yıllardır görülmemiş bir mutabakat. Bu sevindirici bir Haber. Çalışanların ezilmeyeceği ama bir taraftan da uzun vadeli yatırım, istihdam döngüsünü kırmayacak bir asgari ücret arayışı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

6/6“VERGİ İNDİRİMİ VEYA TEŞVİK KONUSU BELİRLEYİCİ OLACAKTIR”

“VERGİ İNDİRİMİ VEYA TEŞVİK KONUSU BELİRLEYİCİ OLACAKTIR”

Komisyonda herhangi bir rakam önerisi olmadığına dikkati çeken Akkol, “Görüşler, analizler birbirleri ile paylaşılıyor. Bu sene her zamankinden kuvvetli bir veri analizi, anketler, işletme sahiplerinden ve çalışanlardan alınan görüşler var. Bazen bizlere düşük veya yüksek gelen farklı farklı rakamlar zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverene vereceği teşviklerin, çalışanlara yapılabilecek birtakım vergi indirimlerinin oyunu çok rahatlatacağını düşünüyoruz. Özellikle vergi indirimi veya teşvik konusu asgari ücret konusunda belirleyici olacaktır. Bu destekleri de alabilirsek üçte imzaya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anda rakam zikredilmedi" dedi.

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Asgari ücret 2022 maaş zammı için geri sayım başladı. Asgari ücretin ne kadar olacağı her yıl yapılan toplantıların ardından belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısını yapıldı. Toplantı sonrası TBMM'de açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz" dedi. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, '2. toplantımızda belli analizler yapılmıştı. Komisyon olarak hesabı burada yaptık. Hacettepe parametreleriyle karşılaştırdık. TÜRK-İŞ ve TİSK'in itirazları var. Daha farklı ücretler belirliyoruz deniyor TÜRK-İŞ tarafından.' açıklamasını yaptı. Peki, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte, asgari ücret zammı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Asgari Ücret#Asgari Ücret Toplantısı#2022 Asgari Ücret

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın Fiyatları
Güncel HaberlerAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıRüya TabirleriSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.