Galatasaraylı Kayahan'dan Fener'e Mor Menekşe izni

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraylı Kayahandan Fenere Mor Menekşe izni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 00:00

Sarı lacivertli yöneticiler Mor Menekşe için için ‘izin’ istedi, ünlü müzisyen “Tamam” dedi.

Haberin Devamı

“Bu şarkı belki de statlardaki küfürlü tezahürat döneminin sonu olur düşüncesiyle izni verdim.”

FENERBAHÇE-Galatasaray derbisi bitti, yankıları devam ediyor. Özellikle de ‘mor’ ile yapılan espriler ve ‘Mor Menekşe’ şarkısı.
Sarı kırmızılı takımın mor renkli formayı giydiği günden itibaren tarihi rakiplerine atıfta bulunan Fenerbahçeliler, stat hoparlörlerinden maç öncesi olduğu gibi karşılaşma sonrası Nilüfer’in seslendirdiği “Mor Menekşe” şarkısını keyifle söyledi.
Bu şarkıyı kim yazdı?
Sarı lacivertlileri böyle kim coşturdu?
Galatasaraylı Kayahan.
Nilüferin’in şarkılarına mahkeme karıyla söylememe izni çıkartan Kayahan, Fenerbahçe’nin Mor Menekşe’yle ilgili talebine ‘EVET’ dedi.
Birini ticari bir ilişki, diğerine toplumsal değerlere katkı olarak yorumlayan ünlü müzik adamı, pazar gününe damga vuran şarkısıyla ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:
Emre Oktay: Kayahan abi, Mor Menekşe’nin çaldığında neler hissetin?
Kayahan:  Önce çok bocaladım. İtiraz etmeliyim ki biraz kendimi kötü hissetim.
Emre Oktay: Peki neden?
Kayahan: Ben Galatasaraylıyım. Fakat kadere bak ki, ‘siyah beyazlı aşkım’ hikayesini Beşiktaş, bu şarkımı da Fenerbahçe kullanıyor. Üstelik Galatasaray’a karşı. Çok enteresan. Ali Sami Yen’de ise bir tek Özhah Bey zamanında söylendi.
Emre Oktay: Mor Menekşe’nin Fenerbahçeliler tarafından Galatasaray’a itaf edilmesi seni zor durumda bıraktı mı?
Kayahan: Söylediğim gibi biraz şaşırdım. Sonra bir baktım ki, küfür edileceğine ya da küfürlü tezahüratlar yapılacağına Mor Menekşe’yi söylüyorlar. Üstelik Fenerbahçe Korosu gerçekten süperdi. Bu nedenle şimdi düşünüyorum da eğer statlarda küfür yerine Kayahan şarkıları çalınacaksa bu işin takımı olmaz. Ful destekliyorum.
Emre Oktay: Fenerbahçe bu şarkının telifini istese izin verir misin?
Kayahan: Sence vermeli miyim?
Emre Oktay: Karar da, şarkı da senin. Eskiden Mor Menekşe sadece çok güzel bir aşk şarkısıydı. Şimdi ise mor forma ve Fenerbahçe akıllara gelecek. Ayrıca Fenerbahçe, MESAM’a başvurmuş ve Mor Menekşe’yi tişört ve sweatshirt olarak da satışa çıkartacakmış. Bunun için senin iznin gerekiyor.
Kayahan: Ciddi misin?
Emre Oktay: Evet...
Kayahan: Bu şarkı belki de küfürlü tezahürat ödeminin sonu olur düşüncesiyle ve çocukken Mithatpaşa’da seyrettiğim maçlardaki nezaket kuralları içerisindeki kızdırmacayı ve rekabeti geri getirir düşüncesiyle bu izni verdim arkadaş.
Emre Oktay: Fenerbahçe yönetimi davet ederse Fenerbahçe Stadı’na maç seyretmeye gider misiniz?
Kayahan: Fenerbahçe stada aile kavramını en iyi yapan kulüplerden zaten, bu kulübün imajı açısından çok önemli. Bende torunumla ve eşimle maça gidebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!