"Galatasaray'ı da aramızda görmek istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayı da aramızda görmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 18:16

Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu NTV Spor'dan Roksan Kunter'e konuştu. Bertomeu, gelecek sezon değişecek maç takvimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Galatasaray Medical Park'ı yeniden aralarında görmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Turkish Airlines Euroleague'de, İstanbul'da düzenlenecek Final Four için geri sayım sürüyor. Cuma günü başlayacak maçlar öncesi Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu açıklamalarda bulundu.

Bertomeu, gelecek sezon değişecek maç takvimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Galatasaray Medical Park'ı yeniden aralarında görmek istediklerini söyledi.

Efes Pilsener ile Euroleague arasında yapılan sponsorluk anlaşması nedeniyle İstanbul'da bulunan Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Bertomeu, gelecek sezondan itibaren maç günlerinde yapılan değişiklikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Euroleague başkanı, böyle bir düzenlemeye gitmelerinin nedenini, "Basketbolu futbolun gölgesinden kurtarmak" olarak açıkladı ve ekledi: “Çarşamba günleri Şampiyonlar Ligi maçları oynanıyor. Bazen basketbol maçları Şampiyonlar Ligi'nin gölgesinde kalabiliyor. Biz maçların çakışmasını istemiyoruz. Basketbolun daha fazla ilgi çekmesini, daha çok izlenmesini istiyoruz"

Haberin Devamı

Bertomeu bu kararı alırken lig yönetimleriyle de görüştüklerini söyledi.
“Maçlar artık perşembe ve cuma günleri oynanacak” diyen Bertomeu, “Perşembe günü maç oynayacak takımlar pazar günü lig maçı oynayabilir. Problem çıkacağını düşünmüyorum. Bu sistemin oldukça iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.
Galatasaray Medical Park'ın ilk senesinde organizasyona büyük renk kattığını vurgulayan Bertomeu, sarı-kırmızılıları gelecek sezon yeniden Euroleague'de görmek istediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!