Galatasaray'dan Oktay Mahmuti'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraydan Oktay Mahmutiye destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 12:49

Galatasaray Spor Kulübü, resmi internet sitesinden yayınladığı açıklamayla Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftasında Galatasaray Cafe Crown'ın Olin Edirne deplasmanında 76-75 mağlup olduğu maçın ardından sarı-kırmızılı kulübün antrenörü Oktay Mahmuti'nin ses getiren açıklamalarına destek verdi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle;

"Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftasında oynanan ve Engin Kennerman, Alper Özgök, Turgut Işık üçlüsü tarafından yönetilen Olin Edirne maçında yaşanan hakem hatalarının ardından kulübümüz bir açıklama yapma gereği duymuştur.

Mücadelenin tamamına yansıyan ve neticeye etki eden hataların sonucunda, Galatasaray Cafe Crown'daki kariyeri boyunca hakemler hakkında herhangi bir olumsuz açıklama yapmayan Antrenörümüz Oktay Mahmuti de basketbol hayatının en çirkin günlerinden birini yaşadığını, sahadaki sporcuların emeğine saygı gösterilmediğini belirtmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'ndan talebimiz; sahada basketbol oynanmasına engel olunmaması, adil yönetimlerin sergilenmesi, her takım için eşit şartların yaratılması, hepsinden de önemlisi yapılan ciddi yatırımlara ve emeğe saygı duyulmasıdır.

Haberin Devamı

Şunun ayrıca bilinmesini isteriz ki; Galatasaray Cafe Crown, Oktay Mahmuti ile bir projenin ilk büyük adımını atmıştır. Ve kendisinin yeni görevindeki ilk gününde söylediği gibi gelenek sahibi bir takım olma yolunda sürdürdüğü kararlı yürüyüşüne devam etmektedir.

Bunların neticesinde, ülke basketbolunun yetiştirdiği en önemli antrenörlerden olan Oktay Mahmuti'nin açıklamalarının arkasında olduğumuzu ve böylesi değerlerin kıymetinin bilinmesi gerektiği yönündeki düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Galatasaray taraftarının Beko Basketbol Ligi'nin 28. haftasındaki Beşiktaş Cola Turka maçında medeni protesto hakkını kullanmasının ardından (basketbol salonlarında ilk kez görülen bir uygulamayla) iki defa anons yapılmasına maruz kalan kulübümüz, oluşan tablonun planlı bir tutum çerçevesinde gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin ciddi bir araştırma ve takip içerisinde olacaktır.

Türk Basketbolu'nun lokomotifi olan Galatasaray'a verilen zarar, ülke basketboluna vurulan bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki; yöneticiler, oyuncular, federasyonlar, kişiler gelip geçicidir. Ama 106 yıllık Galatasaray Spor Kulübü, her daim var olacaktır."

Haberin Devamı

MAHMUTİ NE DEMİŞTİ ?

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti, 76-75 kaybettikleri Olin Edirne müsabakası ardından şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bir tek şöyle bir şey söyleyeceğim. Bugün burada yaşananlar çok çirkin. Ve basketbolun, sporun içinde olmayan şeyler. Ben büyük bir camiayı temsil ediyorum dolayısıyla o şekilde konuşmam lazım ve kendi duygularımı da mümkün olduğu kadar bastırmam gerekiyor. Ama burada bugün yaşananlar gerçekten seviyesizce. Yaşanan görüntüler gerçekten çirkin ve yakışmadı. İnsanların böylesine emeğe ve mücadeleye saygısızlık yapmalarını ben gerçekten kaldıramıyorum. Hiç konuşmadım bu sene ilk defa konuşuyorum. Hep kendimizi tuttuk, hep bir şey söylememeye çalıştık, hep başka şeyler söyledik, hep yutkunduk ama bugün burada yaşananlar beni bir spor adamı olarak çok acıttı. Üçüncü dakikada iki uzunun dörder, beşer faul pozisyonuna gelmesi... Bu kadar yani. Yirmi senedir bu işin içindeyim, en çirkin günlerimden birini yaşadım."

Haberin Devamı

BASKETBOL HAKEMLERİ DERNEĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Hakemlere karşı yapılan eleştirilere karşı basketbol hakemleri derneğinden de şu açıklama geldi.

"Basketbol liglerimizin son haftalarında takımlarımızın hakemler hakkında yaptığı açıklamalar, eleştiri sınırlarını aşarak hakaret seviyelerine ulaşmıştır. Hakemler;  basketbol oyunun bir parçasıdır, bir tarafı değildir.  Nasıl ki oyuncular ve  antrenörler oyun içinde hatalar yapabiliyorlarsa; hakemlerin de hata yapması gayet doğaldır. Hakemlerin yaptıkları hataların eleştirilmesi doğal olmakla birlikte; bu eleştirilerin “ korkaklık, iğrençlik, çirkeflik vb.” gibi kelimeler kullanılarak ifade edilmesi üzüntü vericidir. Hakemler hakkındaki doğru değerlendirmeleri “tarafsız” kişilere bırakmak en doğal olanıdır.  Bugüne kadar herhangi bir cevap vermememizin nedeni basketbolumuzun zarar görmemesi içindir. Yoksa medyada yazıldığı gibi bizi yönetenlerden çekindiğimiz, sahipsiz kaldığımız veya bir daha maç yönetememe korkusunda olduğumuzdan değildir. Her kaybedilen müsabakadan sonra hakemlere saldırmak bir adet haline gelirse bundan en çok zararı Türk Basketbolu görecektir. Hakemlere saldırarak sonraki müsabakalarda kendilerine avantaj sağlayacaklarını düşünenler var ise bunda son derece yanılmaktadırlar.  Hakemlerimiz; bundan sonra ki müsabakalarda da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak, taraf olmadan görev yapmaya devam edeceklerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!