Galatasaray UEFA'ya gitti ve...

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray UEFAya gitti ve...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 00:01

Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer ile futbol Direktörü Cenk Ergün, Finansal Fair Play konusunda UEFA yetkilileriyle kritik bir görüşme yaptı. Sarı kırmızılılar, kulübün mali tablosundaki iyiye gidişi anlatıp 1 yıl ek süre istedi.

Haberin Devamı

Finansal Fair Play (FFP) kriterlerine uymadığı gerekçesiyle bir süredir UEFA tarafından gözlem altında tutulan Galatasaray Kulübü'nün kaderi ile ilgili ilk kritik toplantı bugün yapıldı.

Sarı kırmızılı kulübün genel sekreteri Fatih İşbecer ile futbol direktörü Cenk Ergün İsviçre'ye giderek bugün öğle saatlerinde UEFA yetkilileriyle bir araya geldi.

UEFA'nın belirlediği yıllık 30 milyon Euro zarar barajını 2014 Mayıs'ında 90 milyon Euro ile üst üste aştığı için uyarılan ve 200 bin Euro ceza kesilen sarı kırmızılılar, ekonomik tabloyu tam olarak düzeltebilmek için 1 yıl ek süre istedi.

Fatih İşbecer ve Cenk Ergün'ün UEFA yetkilileri ile yaptığı görüşmede, sarı kırmızılı kulübün son 1 yıldaki mali tablolarını ortaya koyup, iyi gidişi belgeleriyle anlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Galatasaray UEFAya gitti ve...
Galatasaray UEFAya gitti ve...

Cenk Ergün Fatih İşbecer

90 MİLYON EURO'LUK ZARAR 70 MİLYON EURO'YA DÜŞÜRÜLDÜ

İşbecer-Ergün ikilisinin UEFA'ya sunduğu tablolara göre Ünal Aysal döneminde 90 milyon Euro olan Sportif AŞ zararı, Duygun Yarsuvat döneminde 80 milyon Euroya indirildi. Bu sezon yapılan operasyonlar ile ise 70 milyon Euro'ya kadar indiği ifade edildi.

Galatasaray Kulübü, UEFA'ya, "Bu rakamları 2017 Mayıs'ına kadar 30 milyon Euro'ya indireceğiz" diyerek, ek süre talep etti.

İŞBECER: UEFA İLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ
Görüşme hakkında bilgi veren Fatin İşbecer, toplantının olumlu bir havada geçtiğini belirterek, "UEFA yetkilileri ile rakamların üzerinden geçtik. Bize prosedürü aktardılar ve bundan sonraki adımlarda neler yapılması gerektiğini, neler isteneceğini bildirdiler. İlk günden beri büyük bir ciddiyetle bu konunun üzerine gidiyoruz. Bundan sonra da UEFA'nın tüm Avrupa futbol ailesinden beklentileri doğrultusunda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Önümüzde en az 3-5 aylık bir süreç var, muhtelif raporlar teslim edilecek ve tekrar bir araya gelinecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!