Galatasaray Süper Lig’i daha fazla önemsemeli

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Süper Lig’i daha fazla önemsemeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 01:12

Akhisar Belediyespor’un teknik direktörü ve sarı kırmızılıların eski futbolcusu, “Cimbom, Şampiyonlar Ligi nedeniyle konsantrasyon ve motivasyon kaybı yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın eski futbolcusu, Akhisar Gençlik Belediyespor’un şimdiki teknik direktörü Hamza Hamzoğlu, sarı kırmızılıların, ligde yaşadığı kayıpların nedenini açıkladı.

Akhisar Belediyespor’u PTT 1. Lig’den, Spor Toto Süper Lig’e çıkartan Hamza Hamzaoğlu ile havaalanında karşılaştık. Zürih uçağına binmeden önce G.Saray’ın eski milli futbolcusu ile konuştuk...

- G.Saray’ı nasıl buluyorsunuz?
Galatasaray, sezona çok iyi bir giriş yaptı. Ancak şu anda G.Saray’ın Avrupa kupası maçları Türkiye’deki performansını etkiliyor. Galatasaray, Devler Ligi nedeniyle konsantrasyon ve motivasyon kaybı yaşıyor. Bazı maçlarda herkesin kafası tam olarak sahada ve o maçta olmadığı vakit G.Saray’da sorun yaşıyor.
- Braga maçı için ne düşünüyorsunuz? Nasıl geçecektir?
G.Saray potansiyeli yüksek bir takım. O yüzden G.Saray iyi gününde her şeyi yapabilecek bir takım. Old Trafford’da Manchester United’ı yenecek kadar iyiydi. Bana göre Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edecektir. Ben inanıyorum.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea23a7f018fbb8f86d9aeb

Başarısızlıkta önce hoca gönderilir

- Türkiye’de neden hep fatura antrenörlere kesilir. Bu düzen için yorumunuz?
Başarılar daha çok yönetime, başarısızlık ise teknik direktöre aittir. 20-25 kişilik takımı gönderemezsiniz. Yönetimde karar merci ve biz başarısız, yanlış yapıyoruz biz gidelim demez hiçbiri.

- 2 hafta sonra Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var... Tahmin yapabilir misiniz?
Derbi maçlarını gerçekten önceden kestirmek mümkün değil. Çünkü geçtiğimiz yıllarda gördük ki, zor yada kötü durumlardaki Galatasaray yada Fenerbahçe birbirini yenebiliyor. Bu maçların motivasyonu çok farklı. Derbilerin galibini belirleyen tek şey maç içindeki dönüm ve kırılma anları. Bir takım çok pozisyona giriyor atamıyor, diğeri gelip atar ve moral olarak da psikolojik üstünlük sağlar. Galibi tamamen maç içindeki kader noktaları belirler. Galibi şimdiden söylemek çok zor.

Haberin Devamı

Akhisar küme düşmeyecek

- Akhisar için herkes küme düşecek gözü ile bakıyor. Sorun nerede?
Bir sorunumuz yok. Biz öngördüğümüz şekilde yolumuza devam ediyoruz. Belki 3-5 puan daha fazlamız olabilirdi. Oynadığımız futbol beklentimizin çok altında değil ve normal. Bazı maçları kolay kaybettik.

Muslera gibi kaleci zor bulunur

- G.Saray’ın size göre artı ya da eksisi nedir?
Galatasaray bir kere takım halinde iyi savunma yapıyor ve özellikle kalecisi çok iyi. Muslera Avrupa’da dahi parmakla gösterilecek ender kalecilerden. İyi ve kaliteli bir kadroya sahip. Birlikte oynadıkları ve çabuk oynadıkları zaman çok etkili ve tehlikeli bir takım oluyorlar. Ama onun dışında bana göre motivasyon kayıpları da var. Galatasaray, potansiyeli yüksek bir takım.
- Peki şampiyonluk yarışı nasıl geçer, şampiyonluk adayınız kim?
Bence lig güzel ve sürprizlerle dolu ve çekişmeli geçiyor. Elbette takımlar düşüş yaşayacak. Ama bana göre şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürer. Nefes nefese geçecektir.

Haberin Devamı

KOCAMAN’IN MESAJI BASINAYDI

- Aykut Kocaman’ın antrenörleri de ilgilendiren bir çıkışı oldu. Siz bu soruları başkalarına sorabiliyor musunuz siyerek Terim’i kast etti sanki. Siz ne düşünüyorsunuz?
 Aykut Hoca neden bunu söyledi, anlamadım. Belki de Fatih Hocayı kastetmedi ve basına bir mesaj vermek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!