Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 18:04

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy tarafından tadilatı yaptırılan Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı. Yüzme ve su sporlarının merkezinin burası olduğunu belirten kulüp başkanı Özhan Canaydın, "Bugün tarihi bir gün" dedi.

Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan havuzun açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Galatasaray Kulübü başkanı Özhan Canaydın'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, sarı-kırmızılı kulüp yöneticileriyle davetliler katıldı.

Havuzun açılışında konuşan Mehmet Ali Şahin, yeniden yapılan yüzme havuzunun sadece bu mevsimlerde kullanılabildiğini belirterek, "Galatasaray Kulübü bu tesisi yaparak yüzme sporunun gelişmesi için mutlaka modern tesislere ihtiyacımız olduğu mesajını veriyor" dedi.

Şahin, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını ifade ederek, "El atmamız gereken başka spor dalları da var. Su sporlarında ülkemizin madalya alamaması içimde bir ukdedir. Bu yüzme havuzunun Türk su sporları ve yüzme branşı açısından gelecek için umut verdiğini düşünüyorum. Galatasaray sadece futbol alanında değil, amatör sporlarda da geçmiş yıllarda başarılı olmuş, halen başarılarını sürdüren bir kulüptür. Şimdi yüzme sporuna bu tesisle yeni bir ivme kazandırmak istiyorlar. Ben burada söz alıyorum. Başkanım, Ergun Bey, 'Futbolda olduğu gibi su sporlarında da hodri meydan' diyorsunuz. Öyle mi? Yani ülkemize madalya kazandıracak, İstiklal Marşı'nı bütün dünyaya dinletecek bireysel sporcular yetiştireceğiz. Bunu söylemek istiyorsunuz. Ben bunu alkışlıyorum." diye konuştu.

Galatasaray'ın Türk insanına başarıyı alıştırdığını kaydeden Bakan Şahin, "Futbolda UEFA ve Süper Kupayı alarak Galatasaray zaten ülkemizi başarıyla temsil etmiş şu anda en önde olan kulübümüzdür. Amatör sporlarda da bu başarıyı yakalayacağını düşünüyorum" dedi.

SEYRANTEPE PROJESİ

Galatasaray'ın Seyrantepe'de yaptırmayı planladığı stada da değinen Mehmet Ali Şahin, "Galatasaray böylesine modern bir yüzme havuzunu inşa etti. İnşallah son derece başarıyla milli takıma hizmet edecek sporcular yetiştirecek. Şimdi Galatasaray İstanbul'a ve Türkiye'ye, sanıyorum henüz Türkiye'de o standarda ulaşamadığımız vasıfta bir stadın yapılmasına da vakıf oluyor. Seyrantepe'de yapmayı kararlaştırdığımız ve Sayın Başbakanımızın da en son onay verdiği o stat Galatasaray tarafından kullanılacak. Sanıyorum 50 bin kişi kapasiteli İstanbul ve Türkiye'nin en modern stadı olacak. Sanıyorum Türk sporunun yüz akı tesisi olacak. Bunun gerçekleşmesi için başkanın neler yaşadığını biliyorum. Başkanım, yüze yüze kuyruğuna geldik. İnşallah o stadın açılışını da birlikte yapacağız. Bizim buradaki birlikteliğimiz orada da olacak." dedi.

CANAYDIN: "TARİHİ BİR GÜN"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün yüzmede ve diğer su sporlarında öncü ve kurucu bir isim olduğunu belirterek, "Bugün tarihi bir gün. Bu olimpik yüzme havuzu Galatasaray'ın amatör sporlara bakış açısı olacak. Çağdaş bir tesise kavuşuyoruz. Havuzu olimpik standartlara ulaştırdık. Yüzme ve su sporlarının merkezi burası olacak" diye konuştu.

Doğru bir yönetim anlayışıyla yeni gelirler de bu tesis sayesinde alacaklarını kaydeden başkan Canaydın, "Can dostum Ergun Gürsoy aylardır yoğun işleri arasında titizlikle çalıştı. Bundan önceki yönetim kurulu arkadaşlarımın da katkısı var. Ergun Gürsoy bu tesisin Türk sporuna kazandırılmasında etkin olan isimdir. Kendisine teşekkür ediyorum. Ama ben ailesinden biri olarak kendimi gördüğüm için buradaki gizli kahramanı söylemeliyim. Ergun Bey şirketinden emekli oldu. Şirketinde 60 yaşını geçeni emekli ediyorlar. Bütün dizginler şimdi eşi Ayşe Gürsoy'da. Kendisine özel olarak teşekkür ediyorum. Ama Ergun Gürsoy kendisini spora adadı. Galatasaray'ın yapılacak bütün tesislerinde en önde bayrağı o taşıyor. Bu arada spor yazarlığına da soyundu. Spor yazarları iyice bir düşünsün. Kendisini okuyun." şeklinde konuştu.

GÜRSOY: "GURUR DUYUYORUZ"

Havuzu yaptıran sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy ise fakir edebiyatının yapıldığı bir dönemde Galatasaray'ın silkinip bu tesisi yaptırmasından gurur duyduğunu ifade etti.

Gürsoy, havuzun yarı ve tam olimpik olduğunu vurgulayarak, "Katkıları olan yöneticilerden Adnan Polat ve Ahmet Ünüvar'a teşekkür ediyorum. Tesis Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün. Biz sadece işletmesini yapacağız. Burada Avrupa ve Dünya şampiyonaları yapılabilir. Hedefimiz şampiyonalarda madalya alan sporcular yetiştirmek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e de yakınlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca imkan varsa havuzun önündeki bölümü de bize versinler. Buraya güzel bir spor salonu yapalım. Bunun sözünü istiyorum" dedi.

ATALAY: "SPORCU ÇOK ZOR ŞARTLARDA YETİŞİYOR"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nun, üstü kapatılan ilk havuz olduğunu söyledi.

Mehmet Atalay, yüzme sporunda sporcunun çok zor şartlarda yetiştiğini bildiğini ve olimpiyatlarda madalya alan sporcular arasında Galatasaray Kulübü'nden sporcu olmadığını vurgulayarak, "Ümit ediyorum Pekin'de hem de yüzme sporunda olur. Bir yüzücünün birkaç yılda yetişmediğini de biliyoruz. Artık iki yılda transfer mi yaparsınız, yoksa başka çabalarınız mı olur, bilemiyorum. Ergun Bey havuzdan sonra önündeki bölüme de yayılmacı bir şekilde geçmek istiyor. Tabi bunu heves olarak görüyorum. Hiçbir arazi boş kalmamalı. Burada voleybolun merkezi var. Burası için yeni özerkleşen Voleybol Federasyonu ile protokol yaptık. Buraya da 7 bin 500 kişilik bir spor salonu için federasyonla protokol imzaladık. Ama başka arazilerimiz var." diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!