Galatasaray blöfü tutmadı, transferi yattı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray blöfü tutmadı, transferi yattı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

İşte Fenerbahçe Kulübü ile 'devler'i peşinden koşturan Alper Potuk arasındaki görüşmenin perde arkası...

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Eskişehirsporlu Alper Potuk arasındaki ''Transfer bilmecesi'' kötü sonla noktalandı..

ALPER ESKİŞEHİRSPOR İLE YENİ SÖZLEŞME İMZALADI

Yılbaşı öncesi iki kulübün yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonrası Eskişehir tarafı 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı genç futbolcuyu sarı-lacivertli kulübe verdiğini açıklamış, iş Alper'in Fenerbahçe yönetimi ile anlaşmasına kalmıştı..

70 MİLYON EUROLUK NÖBET

Ancak ne olduysa oldu, Alper'in transferi o günden bu yana bir türlü gerçekleşmedi.. Ve genç futbolcu akşam saatlerinde menajeri ile birlikte bir süredir bulunduğu Sapanca'dan Eskişehir'e geri döndü..

hurriyet.com.tr, yıldız oyuncunun Fenerbahçe'ye gerçekleşmeyen transferinin perde arkasını araştırdı ve ilginç bilgilere ulaştı..

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe ile Alper Potuk görüşmesinin bilinmeyenleri;

* * *

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, teknik direktör Aykut Kocaman'ın ''Mutlaka alalım'' diye ısrarla istediği Alper için Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'la sıkı bir pazarlığa girişti. İki gün süren görüşmeler sonrası Ünal, 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılğı Alper'i Fenerbahçe'ye verdi..

Alper, sarı-lacivertli kulüpten alacağı ücreti görüşmek üzere menajeri Mehmet Ali Çalışkan ile birlikte İstanbul'a geldi..

Ancak Nihat Özdemir özel işleri nedeniyle Amerika'ya gitmiş, Alper'le pazarlık işini Asbaşkan Ali Yıldırım'a devretmişti..

Ali Yıldırım, Alper Potuk ve menajer Mehmet Ali Çalışkan'ın görüşmeye başlaması ile bitmesi ise sadece bir dakika sürdü..

Evet sadece 1 dakika..

Alper'in menaceri Çalışkan, biraz daha fazla alabilmek umuduyla toplantıya ''Ali Bey biliyorsunuz Alper'i Galatasaray ile Trabzonspor da istiyor. Hatta çok yüksek ücret öneriyorlar'' sözleriyle girince, Ali Yıldırım ummadık bir tepkiyle cevap verdi;

-''Burayı hemen terkedin.. Kim fazla veriyorsa oraya gidin..''

Alper ile menajeri Mehmet Ali Çalışkan, Ali Yıldırım'ın yanından ayrılıp önce Eskişehir'e döndüler, ardından Sapanca'ya geçip bu kez Amerika'da bulunan Nihat Özdemir'le temasa geçtiler. Özdemir, kendisine, Ali Yıldırım ile olan diyaloğu anlatan Alper'e ''Siz beni dönünceye kadar bekleyin'' cevabını verdi..

Haberin Devamı

Gerek Alper, gerekse de menacer Çalışkan son bir umut Ali Yıldırım'ı bir kez daha aradılar aöa Yıldırım, ''Ben bu kulüpte olduğum sürece Alper Potuk adımını atamaz'' diyerek transfere son noktayı koydu..

Alper'in araya hatırlı kişiler de koyarak Ali Yıldırım'la görüşme isteği ise gerçekleşmedi..

Sapanca'da kamp kuran ikili, bu yüzden Nihat Özdemir'in Amerika'dan gelip transferi sonlandırmasını beklemeye başladı..

Alper ise ''Benim Fenerbahçe ile aramda kesinlikle para sorunu yok. Sadece menacerim konuşurken yanlış bir anlaşılma oldu. Nihat abi ile görüştük. İşi o çözecek.. Kendisi bana, 'Ben Ali Yıldırım'ı gelince ikna ederim' dedi. Ben futbol oynamak istiyorum. Bu belirsizlikte bir an önce sona ersin istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetimi ile Alper arasındaki görüşmeler daha sonra alt düzeyde de olsa sürdü..

Ancak kulübe yakın çevreler ''Ali Yıldırım eğer istemiyorsa bu transfer kesinlikle olmaz'' görüşünü ileri sürerken, bir kısım çevreler de ''Nihat Başkan, Ali Yıldırım'ın gönlünü alır bu iş biter'' iddiasındaydılar.

Sonuçta, menajerin ''Sırf 50 bin dolar fazla kazanayım'' diyerek Galatasaray ve Trabzonspor blöfü yüzünden genç futbolcunun transfer olayı beklenmedik bir şekilde yattı..

Ayrıca Nihat Özdemir ile 4 milyon euro ücret karşılığında anlaşan Halil Ünal'in son görüşmede ücreti 5 milyon euroya çıkartması ve bundan Fenerbahçe yönetiminin haberninin olmaması da transferin olmamasında etken olarak gösterildi..

Haberin Devamı

Bu arada son not olarak şunu da söyleyelim;

İki gündür bir kısım medya Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın takımla birlikte Ordu'ya gitmemesini, Alper'i ikna etmek için Sapanca'ya gitmesine bağlarken bu olayın doğru olmadığını belirtelim.. Aykut Kocaman ile Alper kesinlikle bir araya gelmedi. Bu bir..

Ä°kincisi,Â''Alper, Fenerbahçe küme düşerse sözleÅŸmesine serbest kalır maddesi koydurmak istiyor'' söylentileri..

Böyle bir istek de kesinlikle yok. Hatta hiç konuşulmadı bile..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!