Galatasaray ayağını yere bas

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray ayağını yere bas
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galtasaray Futbol Takımı'nın Ankaragücü karşılaşması hem futbolculara, hem Fatih'e ve hem de o burnundan kıl aldırmayan ve son zamanlarda kulüp yönetiminin dışında başka işlerle uğraşan başkanı ve yönetim kuruluna büyük bir ders olmalı. Bundan sonra hergün bu saydığım üç bölüm, her dakika o maçı ve G.Saraylı futbolcuların sahadaki performanslarını sinema şeridi gibi gözlerinin önünden geçirmelidir. G.Saray camiası her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek takımının peşinden koşmaktadır, tribünleri doldurmaktadır. Onlara yalnış davranmak, ihanet etmek hiç kimsenin hakkı değildir.

Şimdi gelelim Ankaragücü maçından sonra benim ve konuştuğum pek çok G.Saraylı'nın kafasına takılan olaylara. Ben de dahil her G.Saraylı Popescu'yu dikkatle izledik. Popescu'nun futbol geçmişi, başarısı, performansı tartışılmaz. Barcelona Kaptanı, Rumen Milli Takımı'nın vazgeçilmez oyuncusu, tabii ki dünya futbolunda büyük bir ismi olmalı. Amaa, futbolda hep ne diyoruz, dün yok, bugün ve yarın var. Popescu öncelikle G.Saray'ın takım düzenini bozdu. Onun yerinde Tugay oynuyordu. Zaman zaman kötü pas atmasına rağmen bayağı başarılıydı da. Düne kadar Suat da G.Saray orta sahasının en iyisiydi. Ümit sakat, ancak G.Saray'ın nesini hep methettik; dışarıda bekleyen oyuncular da oynayanlar kadar görev yapıyor. Yaşlısı da, genci de. Popescu orta sahanın göbeğine yerleşince Suat sağa gitti. Tugay da Hakan ile İlie'nin arkasına. G.Saray orta sahası tam bir alabora oldu. Popescu hazır değil, bu açık ve seçik. Popescu durarak oynuyor. Ona top veriyorlar, o da en yakınındaki arkadaşına pası veriyor, çoğu zaman da veremiyor. Bu Ankaragücü maçında Popescu'nun inanılmaz görüntüsü.

DEFANS SORUNLU

Gelelim G.Saray defansına. Osman sol tarafta kayboldu. Bülent iyi oynadı, ama kendine güvenini kaybetmiş. Kaptan seviyesine gelmiş bir futbolcunun yerini kaptırması kolay bir iş değil. O eski cengaver Bülent gitmiş, yerine hata yapmak istemeyen, ‘‘yaparsam bir daha belki oynayamam'' diyen bir Bülent gelmiş. Aman Bülent bu duygular bir futbolcu için yokuşun başlangıcıdır, dikkat et. Galatasaray defansı tek hat üzerinde oynuyor. Sağ tarafta Filipescu kendisinden epey uzak, sahada dolaşıyor. Bir de üstelik ukalalık gelmiş ona. Kendi koşmuyor, arkadaşlarını da eliyle koluyla ikaz etmeye çalışıyor. Fatih için söyleyecek tek şeyim var. Galatasaray'a büyük kazanç. Ne var ki, gördüğüm kadarıyla şımarmaya müsait bir genç. Terim onu herhalde ikaz ediyor. Benden ona ağabeyce tavsiye, renkli pabuç giymekle, formayı dışarı çıkarmakla, tribünlere gülücük atmakla, hakeme itiraz etmekle futbolcu olunmaz. Futbolcu sahada yüreğiyle oynayacak, başka çaresi yok. Birden bire yok olur gidersin evlat.

Volkan iyi oynadı, şanslıydı da. B.Hakan'ı ben hiç görmedim, ekseni etrafında döndü durdu. İlie bir parladı, bir de ofsayt gol attı. K.Hakan oyuna girdi hiç gözükmedi. Galatasaray'ın Ankaragücü maçındaki en büyük eksiklerinden biri de rakip defansın arkasına dolaşmaktansa santradan ileriye havadan top şişirmesiydi. Bu da fevkalade görev anlayışı ile oynayan Ankaragücü defansına yararlı oldu. B.Hakan'ın karşısında Hayati oynuyor. Ondan bir karış boyu ufak, ama B.Hakan'a top vurdurmadı. Şimdi B.Hakan bunu da düşünmeli.

Asla panik içinde değilim, sizler de olmayın. Ama ben Galatasaray futbol takımını havalanmış gördüm. Ayakları yere bastığı zaman gerçek Galatasaray yine sahada gözükür. Bundan endişeniz olmasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!