Galatasaray, Avrupa'da tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, Avrupada tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 00:00

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımını 61-53 yenerek Avrupa şampiyonu oldu ve ilk kez katıldığı organizasyonda kupaya uzanarak, Türk spor tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

İspanya'da yapılan final maçında, rakibi karşısında ilk periyotu 18-14 geride kapayan Galatasaray, ikinci periyotta üstünlüğü ele alarak ilk yarıyı 33-31 önde kapadı. Mücadelenin 3. periyotu büyük çekişmeye sahne olurken, sarı-kırmızılı takım, son periyota da 46-45 önde geçti. Son periyotta oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, karşılaşmayı 61-53 kazandı ve tekerlekli sandalyede Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Final maçında Galatasaray'da Justin Eveson 19 sayı, Petr Tucek 18 sayı, Hussein Haidari ise 9 sayı ve 14 asistle ile oynayarak şampiyonlukta büyük pay sahibi oldular.

ANTRENÖR İNCESU: “SEVİNÇLİYİZ, MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımını Avrupa şampiyonluğuna taşıyan antrenör Sedat İncesu, sevinçli ve gururlu olduklarını söyledi. İncesu, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, “Sevinçliyiz, mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Haberin Devamı


Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür eden antrenör İncesu, bu kupanın Galatasaray camiasına ve tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Takımı kurdukları zaman Avrupa kupası hedefini önlerine koyduklarını vurgulayan İncesu, “Daha takımı kurarken kendimize koyduğumuz hedefe bu kadar kısa sürede ulaşmak müthiş bir sevinç, mutluluk ve gurur yaşattı bize. Takımımızı kurarken eski başkanımız Özhan Canaydın ve Sinan Kalpakçıoğlu ile oturup konuştuğumuzda, bu hedefi kendimize koymuştuk. Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak hem bu hedefe ulaşmak, hem sözümüzü tutmuş olmak bize müthiş bir sevinç ve gurur yaşattı” dedi.

Hiçbir şeyin göründüğü kadar kolay olmadığını kaydeden antrenör İncesu, şunları söyledi: “Takım halinde, herkesin emeğiyle buralara geldik. Çünkü Avrupa'da tekerlekli sandalye basketbolu uzun yıllardır oynanıyor ve işin açıkçası aramızda 50-60 yıllık bir tekerlekli sandalye basketbol kültürü farkı var. Biz kurulduğumuzdan bu yana geçen 3 senede bu farkı kapattığımız gibi, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduk. İlk kurulduğumuzda bin takım arasındayken bugün 1. takımız. Bu büyük bir gurur. Sporcularımın hepsinin teker teker gözlerinden öpüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!