Galatasaray, Avrupa 5.'si oldu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, Avrupa 5.si oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 14:59

Galatasaray Medical Park, Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final 5.'lik-6.'lık maçında Rusya temsilcisi Sparta&K Moskova Region Vidnoje'u 73-71'lik skorla mağlup ederek turnuvayı 5. sırada tamamladı..

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada mücadelenin başından sonuna kadar etkili oyunu ile rakibine üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı temsilcimiz, mücadelenin sonunda da 73-71'lik skorla sahadan ayrılarak Avrupa 5.'si oldu.

Charles ve Prints yok

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali'nde Galatasaray Medical Park ile Rusya'nın Sparta&K Moskova Region takımı arasında oynanan beşincilik maçında sarı-kırmızılı oyuncular Tina Charles ile Epifaniya Prints forma giyemedi. Kasığında ağrıları olan ve organizasyonda önceki gün yapılan Beratta Famila maçında da oynayamayan Charles, kontrol amaçlı olarak bu maçta da görev yapmadı. Galatasaray Medical Park'ta Rus pasaportu ile mücadele eden ABD'li oyuncu Epifaniya Prints ise FIBA kararı gereği maçta forma giymedi. FIBA, sezon başında Rus Milli Takımı'ndan aldığı davete katılmayan Prints için sezon boyuncu Rus takımlarına karşı oynamama kararı almıştı.

Haberin Devamı

Taraftar ilgi göstermedi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının, Sparta&K Moskova Region ile yaptığı karşılaşmaya pek ilgi göstermedi. Galatasaray Medical Park'ın Sekizli Final'in ilk iki günde aldığı kötü sonuçların ardından taraftarların maçlara olan ilgisi düştü. Sarı-kırmızılı takımın Beretta Famila ile oynadığı karşılaşmayı 50 civarında taraftar takip ederken, bu maçta da sayı hemen hemen aynı oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Tempolu başlayan mücadelede ilk 3 dakikada 7-7’lik eşitlik bozulmadı. Hücumlarda özellikle Diana Taurasi’nin devreye girmesiyle skor üreten temsilcimiz, 6.dakikaya girilirken Bahar Çağlar’ın sayılarıyla farkı 9 sayıya çıkarttı (16-7). Mola alan Spartak Moskova, aranın ardından Belyakova ve Baric’in sayılarıyla durumu 16-11’e getirdi. Ancak Işıl Alben ve Şaziye İvegin’in sayılarıyla ilk periyotu Sarı Kırmızılılar 25-13 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında alan savunması yapan Spartak Moskova, Kuzina ile Tikhonenko’nun sayılarıyla durumu 25-17’ye getirdi. Dış atışlarda Egle Sulciute ve Yasemen Saylar ikilisiyle hücumları iyi değerlendiren Galatasaray Medical Park, 14.dakikada 14 sayılık farkı yakaladı (35-21). İlk yarıyı da Sarı Kırmızılılar, Işıl Alben’in üç sayılık basketiyle 41-35 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında Becky Hammon ile oyunu iyi organize eden Rus temsilcisi, Semione Augustus ve Jelena Skerovic’in de basketleriyle farkı 2 sayıya indirdi (45-43). Augustus ve Petrovic ikilisiyle hücumları değerlendiren Spartak Moskova Region, 49-50’lik skorla öne geçti. Üçüncü periyotu da Rus temsilcisi 54-56 önde tamamlayan taraf oldu. Mücadelenin dördüncü çeyreğinde savunmada dirençli bir oyun ortaya koyan Spartak Moskova Region, Hammon ve Dupree’nin de sayılarıyla farkı 3 sayıya çıkarttı (58-61). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Galatasaray Medical Park, Diana Taurasi’nin sayılarıyla etkili olmasına karşın savunmada rakibinin boyalı alandaki üstünlüğüne engel olamadı. 16.7 saniye kala 71-71'lik eşitlik bulunurken, Diana Taurasi ile hücumdan basket çıkartan Sarı Kırmızılılar, salondan da 73-71 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Alexander Glisic – Gentian Cici – Mathieu Bayot

GALATASARAY MEDİCAL PARK (73): Yasemen Saylar 3 (2 ribaund), Bahar Çağlar 9 (5 ribaund- 3 asist), Işıl Alben 14 (6 ribaund- 3 asist), Ivanka Matic 14 (4 ribaund), Diana Taurasi 25 (6 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 5 (3 ribaund- 2 asist), Ticha Penicheiro (3 ribaund- 4 asist), Egle Sulciute 3 (2 ribaund- 1 asist)

SPARTAK M.R. VİDNOJE (71): Candice Dupree 10 (5 ribaund- 1 asist), Sonja Petrovic 5 (3 ribaund- 1 asist), Evgenia Belyakova 2 (2 ribaund), Nika Baric 9 (1 asist), Marina Kuzina 4 (5 ribaund), Ksenia Tikhonenko 2, Maria Kalmykova 2, Jelena Skerovic 9 (5 ribaund- 2 asist), Becky Hammon 13 (1 ribaund- 1 asist), Seimone Augustus 15 (5 ribaund- 3 asist)

Haberin Devamı

1.PERİYOT: 25-13
2.PERİYOT: 16-22
3.PERİYOT: 13-21
4.PERİYOT: 19-15

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!